Čeh ide u Sautempton?!

Sautemptonu očajnički treba pouzdan golman, Čehu minuti - rastanak sa Čelsijem moguć i pre leta? Sveci žele da pozajmicom nadoknade odsustvo povređenog Frejzera Forstera. Tek na leto sledi “otimačina“ najvećih oko vrsnog golmana.

Fudbal 07.04.2015 | 22:20
Čeh ide u Sautempton?!

"On nije čovek, on je institucija", rekao je jednom prilikom Žoze Murinjo govoreći o Petru Čehu, ali u profesionalnom fudbalu nikome nija zagrantovano mesto na terenu. Tibo Kurtoa je starijem kolegi ove sezone preoteo mesto među stativama Čelsija. I Roman Abramovič je navodno uvideo da se dugogodišnjoj ljubavi golmana i kluba bliži kraj. Štaviše, možda je i bliži nego što je iko pomislio.

Naime, ostrvski mediji pišu da bi 32-godišnji veteran mogao da napusti Stamford Bridž i pre letnjeg prelaznog roka, pošto je Sautempton navodno zainteresovan za kratkoročnu, jednomesečnu pozajmicu, kojom bi nadoknadio odsustvo teškog povređenog Frejzera Forstera, koji će zbog problema sa kolenom odsustvovati od četiri do čak 12 meseci.

Bilo bi to naravno samo prelazno rešenje, pošto se svi slažu da je konačan rastanak Čeha i Čelsija neminovan na kraju sezone, jer Murinjo sada forsira mlađeg Kurtou. Leto će dakle obeležiti otimačina najvećih klubova Evrope za vrsnog golmana – najglasnije se pominje Arsenal – i tu Sautempton verovatno ne bi imao šta da traži. Ali kratkotrajna saradnja mogla bi da se ispostavi kao pun pogodak. Sautemptonu je očajnički potreban pouzdan golman, Čehu se sigurno ne dopada na klupi.

Komentari / 0

Ostavite komentar