Јокан: Сад нема ''дизања носа''! До краја...

Победом над Милдсброом, Вотфорд учинио значајан корак ка пласману у Премијер лигу. Али, тренер Славиша Јокановић поручује свима у клубу и навијачима да "није време да се буде арогантан". Блекпул испао у трећу лигу.

Фудбал 07.04.2015 | 19:20
Јокан: Сад нема ''дизања носа''! До краја...

Каква гужва у врху Чемпионшипа, друге по јачини енглеске лиге!

Пет кола пре краја такмичења, првопласирани Бурнмаут и седмопласирани Брентофрд дели само седам бодова! Бурнамаут има 77, Норич и Вотфорд по 76, Мидлсбро 75, Дерби и Вулверхепмтпон по 71, а Брентфорд има 70 бодова.

У дербију кола, у понедељак је Вотфорд Славише Јокановића добио Милдлсбро 2:0 и свргнуо га са чела табеле. Вотфорд је доминирао, а навијачи су одмах "полетели", јер је прескочена најтежа препрека.

Славиша Јокановић, у свом стилу кад је некада био играч, спушта лопту:

"Победили смо као тим, тимском игром. Није мала ствар доминирати свих 90 минута против екипе која има премијерлигашки квалитет. Ово је била велика и важна победа. Али, има још 15 бодова у оптицају. Не смемо сада да будемо арогантни", рекао је Јокановић.

Он није желео да прича о Премијер лиги и великим шансама свог тима:

"Ја не волим да причам много унапред, већ само о ономе првом што следи, а то је меч против Милвола. Пред нама је озбиљно тежак посао. Милволу је та утакмица можда и последња шанса за опстанак. Ми идемо да опет будемо тим и да будемо спремни да се боримо за нова три бода", каже српски тренер и некадашњи играч Челсија.

Трој Дини, капитен и нападач тима, већ трећу сезону заредом даје 20 и више голова. Он је поготком у првом делу "отворио" Мидлсбро.

Упитан да ли Дини има квалитет за Премијер лигу, Јокановић је одговорио:

"Да, он дефинитивно има, али питање је да ли ми сви заједно, као клуб, имамо тај квалитет. Дали смо два гола, играли смо офанзиван фудбал, бранили смо се као тимом. Трој је важан играч, а сад треба да видимо да ли смо сви спремни за степеницу више".

Блекпул је испао у трећу енглеску лигу. Пет кола пре краја такмичења у Чемпионшипу, Блекпул више нема никакве шансе да се спаси. Овај клуб је 2011. године испао из Премијер лиге, а ово ће му бити први пут од 2007. године да испадне у трећу лигу.Блекпул је још од средине октобра пао на дно табеле Чемпионшипа и одатле се није померио. Победио је у само ЧЕТИРИ утакмице и клуб је са највише примлљених голова у све ЧЕТИРИ енглеске лиге.

Коментари / 0

Оставите коментар