Jokan: Sad nema ''dizanja nosa''! Do kraja...

Pobedom nad Mildsbroom, Votford učinio značajan korak ka plasmanu u Premijer ligu. Ali, trener Slaviša Jokanović poručuje svima u klubu i navijačima da "nije vreme da se bude arogantan". Blekpul ispao u treću ligu.

Fudbal 07.04.2015 | 19:20
Jokan: Sad nema ''dizanja nosa''! Do kraja...

Kakva gužva u vrhu Čempionšipa, druge po jačini engleske lige!

Pet kola pre kraja takmičenja, prvoplasirani Burnmaut i sedmoplasirani Brentofrd deli samo sedam bodova! Burnamaut ima 77, Norič i Votford po 76, Midlsbro 75, Derbi i Vulverhepmtpon po 71, a Brentford ima 70 bodova.

U derbiju kola, u ponedeljak je Votford Slaviše Jokanovića dobio Mildlsbro 2:0 i svrgnuo ga sa čela tabele. Votford je dominirao, a navijači su odmah "poleteli", jer je preskočena najteža prepreka.

Slaviša Jokanović, u svom stilu kad je nekada bio igrač, spušta loptu:

"Pobedili smo kao tim, timskom igrom. Nije mala stvar dominirati svih 90 minuta protiv ekipe koja ima premijerligaški kvalitet. Ovo je bila velika i važna pobeda. Ali, ima još 15 bodova u opticaju. Ne smemo sada da budemo arogantni", rekao je Jokanović.

On nije želeo da priča o Premijer ligi i velikim šansama svog tima:

"Ja ne volim da pričam mnogo unapred, već samo o onome prvom što sledi, a to je meč protiv Milvola. Pred nama je ozbiljno težak posao. Milvolu je ta utakmica možda i poslednja šansa za opstanak. Mi idemo da opet budemo tim i da budemo spremni da se borimo za nova tri boda", kaže srpski trener i nekadašnji igrač Čelsija.

Troj Dini, kapiten i napadač tima, već treću sezonu zaredom daje 20 i više golova. On je pogotkom u prvom delu "otvorio" Midlsbro.

Upitan da li Dini ima kvalitet za Premijer ligu, Jokanović je odgovorio:

"Da, on definitivno ima, ali pitanje je da li mi svi zajedno, kao klub, imamo taj kvalitet. Dali smo dva gola, igrali smo ofanzivan fudbal, branili smo se kao timom. Troj je važan igrač, a sad treba da vidimo da li smo svi spremni za stepenicu više".

Blekpul je ispao u treću englesku ligu. Pet kola pre kraja takmičenja u Čempionšipu, Blekpul više nema nikakve šanse da se spasi. Ovaj klub je 2011. godine ispao iz Premijer lige, a ovo će mu biti prvi put od 2007. godine da ispadne u treću ligu.Blekpul je još od sredine oktobra pao na dno tabele Čempionšipa i odatle se nije pomerio. Pobedio je u samo ČETIRI utakmice i klub je sa najviše primlljenih golova u sve ČETIRI engleske lige.

Komentari / 0

Ostavite komentar