Лалат: Значи, кад побједимо - намјештено, а кад изгубимо, то је ОК?!

"Кад изгубимо, онда је све мирно. Нико не прича о пеналу на једној другој утакмици. То се лако заташка...", сматра тренер Црвене звезде.

Фудбал 07.04.2015 | 23:00
Лалат: Значи, кад побједимо - намјештено, а кад изгубимо, то је ОК?!

Искра је запаљена уочи 21. кола Јелен Суперлиге, а ватра је букнула после одиграних утакмицама.

На сваком ћошку могло се чути да Црвена звезда без проблема побеђује у Новом Пазару, а Вождовац као домаћин против ОФК Београда. То се, међутим, није догодило.

И Звезда и Вождовац доживели су поразе, после чега су уследиле реакције из тих клубова на приче о намештању.

Са Душановца су се огласили званичним саопштењем, док са "Маракане" стиже изјава тренера Ненада Лалатовића.

"Постала је пракса да кад Звезда побеђује, онда је неко: пустио, наместио, неко је други играо за њу, уплићу све, свашта и свакога. И никад није регуларно и поштено. Посебно су те приче биле лансиране кад смо пришли на два бода, у паузи се само то потенцирало. И увек перфидно, те ОФК Београд ће да се поклони Вождовцу, а они нама и сличне глупости. А, кад изгубимо, потенцирам заслужено у Новом Пазару, јер је ривал искористио наше промашаје и грешке, онда је све мирно. Нико не прича о пеналу на једној другој утакмици. То се лако заташка. Зато сам и рекао да су сад многи срећни и стојим иза тога. Трудим се да не причам о Партизану и гледам своја посла. Али, исто тако волео бих да они гледају само своје двориште и да се не баве Звездом. А, баве се, кад год погледам новине, телевизију, то видим. И то је истина, која очигледно смета. Немам намеру да доливам уље на ватру и причам о њима, бавићу се као и до сада својим тимом", рекао је Лалатовић за Вечерње новости.

Лалатовићу се често замера због његовог темперамента и изјава у којима директно окривљује терен, судије или тактику противника за неуспех свог тима.

"Знам да је чешће паметније прећутати истину или је барем улепшати, али ја то не могу да радим. Једноставно, увек ћу рећи шта ми је на срцу, кад погрешим исправићу се, као што сам то учинио кад је реч о судији у Новом Пазару, али нећу да причам нешто да бих се другима допао. Емотиван сам и увек ћу да браним Звезду", искрен је тренер црвено-белих.

Објаснио је Лалатовић и зашто је у првој изјави после утакмице у Новом Пазару критиковао судију Глођовића.

"Љутио сам се на арбитре јер су ме оставили без одговора због чега је досуђен пенал. Због руке или фаула? Ћутали су. Глођовић, уз то, није досудио пенал иако је био три метра од места догађаја, већ помоћник са 50 метара растојања. Све то је створило код мене конфузију, појачало љутњу да кажем и оно што није требало. И одмах сам се исправио, на конференцији за медије. Мада и у тој спорној изјави нисам рекао да пенал није био, већ да га нисам видео. Судија није крив што је Звезда изгубила у Пазару. Сами смо кривци, јер нисмо дали гол из пет прилика, а из две наше грешке и само три шута на гол ривал нас је казнио".

Звездин тренер верује да и поред "минус пет", шампионска трка још није решена.

"Фудбал је то, биће још клацкалица. Из недеље у недељу се потврђују моје тврдње да су разлике у квалитету између вечитих и осталих клубова 10 до 15 одсто. Ми смо прегурали тежак период, четири гостовања у шест мечева, надам се да ћемо победити Борац и Вождовац и расположени сачекати дерби на нашем стадиону. Ни ми, али ни Партизан не може да рачуна да ће победити све до краја и зато је трка за титулу још отворена. Нама је овај пораз тешко пао, али нас неће пореметити у настојању да остваримо циљ", истакао је Лалатовић за "Новости".

Коментари / 0

Оставите коментар