Lalat: Znači, kad pobjedimo - namješteno, a kad izgubimo, to je OK?!

"Kad izgubimo, onda je sve mirno. Niko ne priča o penalu na jednoj drugoj utakmici. To se lako zataška...", smatra trener Crvene zvezde.

Fudbal 07.04.2015 | 23:00
Lalat: Znači, kad pobjedimo - namješteno, a kad izgubimo, to je OK?!

Iskra je zapaljena uoči 21. kola Jelen Superlige, a vatra je buknula posle odigranih utakmicama.

Na svakom ćošku moglo se čuti da Crvena zvezda bez problema pobeđuje u Novom Pazaru, a Voždovac kao domaćin protiv OFK Beograda. To se, međutim, nije dogodilo.

I Zvezda i Voždovac doživeli su poraze, posle čega su usledile reakcije iz tih klubova na priče o nameštanju.

Sa Dušanovca su se oglasili zvaničnim saopštenjem, dok sa "Marakane" stiže izjava trenera Nenada Lalatovića.

"Postala je praksa da kad Zvezda pobeđuje, onda je neko: pustio, namestio, neko je drugi igrao za nju, upliću sve, svašta i svakoga. I nikad nije regularno i pošteno. Posebno su te priče bile lansirane kad smo prišli na dva boda, u pauzi se samo to potenciralo. I uvek perfidno, te OFK Beograd će da se pokloni Voždovcu, a oni nama i slične gluposti. A, kad izgubimo, potenciram zasluženo u Novom Pazaru, jer je rival iskoristio naše promašaje i greške, onda je sve mirno. Niko ne priča o penalu na jednoj drugoj utakmici. To se lako zataška. Zato sam i rekao da su sad mnogi srećni i stojim iza toga. Trudim se da ne pričam o Partizanu i gledam svoja posla. Ali, isto tako voleo bih da oni gledaju samo svoje dvorište i da se ne bave Zvezdom. A, bave se, kad god pogledam novine, televiziju, to vidim. I to je istina, koja očigledno smeta. Nemam nameru da dolivam ulje na vatru i pričam o njima, baviću se kao i do sada svojim timom", rekao je Lalatović za Večernje novosti.

Lalatoviću se često zamera zbog njegovog temperamenta i izjava u kojima direktno okrivljuje teren, sudije ili taktiku protivnika za neuspeh svog tima.

"Znam da je češće pametnije prećutati istinu ili je barem ulepšati, ali ja to ne mogu da radim. Jednostavno, uvek ću reći šta mi je na srcu, kad pogrešim ispraviću se, kao što sam to učinio kad je reč o sudiji u Novom Pazaru, ali neću da pričam nešto da bih se drugima dopao. Emotivan sam i uvek ću da branim Zvezdu", iskren je trener crveno-belih.

Objasnio je Lalatović i zašto je u prvoj izjavi posle utakmice u Novom Pazaru kritikovao sudiju Glođovića.

"Ljutio sam se na arbitre jer su me ostavili bez odgovora zbog čega je dosuđen penal. Zbog ruke ili faula? Ćutali su. Glođović, uz to, nije dosudio penal iako je bio tri metra od mesta događaja, već pomoćnik sa 50 metara rastojanja. Sve to je stvorilo kod mene konfuziju, pojačalo ljutnju da kažem i ono što nije trebalo. I odmah sam se ispravio, na konferenciji za medije. Mada i u toj spornoj izjavi nisam rekao da penal nije bio, već da ga nisam video. Sudija nije kriv što je Zvezda izgubila u Pazaru. Sami smo krivci, jer nismo dali gol iz pet prilika, a iz dve naše greške i samo tri šuta na gol rival nas je kaznio".

Zvezdin trener veruje da i pored "minus pet", šampionska trka još nije rešena.

"Fudbal je to, biće još klackalica. Iz nedelje u nedelju se potvrđuju moje tvrdnje da su razlike u kvalitetu između večitih i ostalih klubova 10 do 15 odsto. Mi smo pregurali težak period, četiri gostovanja u šest mečeva, nadam se da ćemo pobediti Borac i Voždovac i raspoloženi sačekati derbi na našem stadionu. Ni mi, ali ni Partizan ne može da računa da će pobediti sve do kraja i zato je trka za titulu još otvorena. Nama je ovaj poraz teško pao, ali nas neće poremetiti u nastojanju da ostvarimo cilj", istakao je Lalatović za "Novosti".

Komentari / 0

Ostavite komentar