ПЛ: Е, мој Сити! И Кристал је бољи од тебе!

Манчестер сити пао на четврто место табеле Премијер лиге после пораза у 31. колу на гостовању на Селхурст парку у Лондону.

Фудбал 07.04.2015 | 14:00
ПЛ: Е, мој Сити! И Кристал је бољи од тебе!

Кристал Палас више дефинитивно не мора да брине за будућност у Премијер лиги. До 39. бода и 11. места на табели, "орлови" су дошли после победе над Манчестер ситијем.

И док су на Селхурст стадиону у Лондону мирни, на Етихаду у Манчестеру проблеми су све већи.

"Грађани" су се до недавно борили за титулу првака, али је актуелни шампион крајем прошле године почео да посрће и да неконтролисано губи бодове.

У јануару је изгубљен велики део њих, а онда су у последњих месец и по дана уследила још три пораза - од Ливерпула (1:2), Барнлија (0:1) и последњи у дуелу са Кристал Паласом (1:2).

Сва три у гостима!

Победника у последњем мечу 31. кола одлучили су сналажљиви Глен Мареј у 34. минуту и Џејсон Панчеон у 48. из слободног ударца. Првом голу домаћина претходила је офсајд позиција, која није примећена од стране линијског судије.

Јаја Туре је снажним и прецизним ударцем у 78. минуту смањио предност Паласа, а сви напори да се стигне до изједначења нису уродили плодом.

Уместо наде да ће њихов тим да одбрани титулу, навијачи Ситија бринуће за место у Лиги шампиона. Екипа Мануела Пелегринија, коме се сада већ озбиљно дрма клупа, има седам бодова више од петопласираног Ливерпула. Градски ривал Јунајтед је Ситију побегао за бод, а Арсенал за два.

Скупоцени Манчестер сити је у 2015. години одиграо 16 утакмица у свим такмичењима. Забележио је чак шест пораза и три ремија!

Премало за толико новца...

Кристал Палас је после седам узастопних пораза од Ситија коначно победио.

Коментари / 0

Оставите коментар