PL: E, moj Siti! I Kristal je bolji od tebe!

Mančester siti pao na četvrto mesto tabele Premijer lige posle poraza u 31. kolu na gostovanju na Selhurst parku u Londonu.

Fudbal 07.04.2015 | 14:00
PL: E, moj Siti! I Kristal je bolji od tebe!

Kristal Palas više definitivno ne mora da brine za budućnost u Premijer ligi. Do 39. boda i 11. mesta na tabeli, "orlovi" su došli posle pobede nad Mančester sitijem.

I dok su na Selhurst stadionu u Londonu mirni, na Etihadu u Mančesteru problemi su sve veći.

"Građani" su se do nedavno borili za titulu prvaka, ali je aktuelni šampion krajem prošle godine počeo da posrće i da nekontrolisano gubi bodove.

U januaru je izgubljen veliki deo njih, a onda su u poslednjih mesec i po dana usledila još tri poraza - od Liverpula (1:2), Barnlija (0:1) i poslednji u duelu sa Kristal Palasom (1:2).

Sva tri u gostima!

Pobednika u poslednjem meču 31. kola odlučili su snalažljivi Glen Marej u 34. minutu i Džejson Pančeon u 48. iz slobodnog udarca. Prvom golu domaćina prethodila je ofsajd pozicija, koja nije primećena od strane linijskog sudije.

Jaja Ture je snažnim i preciznim udarcem u 78. minutu smanjio prednost Palasa, a svi napori da se stigne do izjednačenja nisu urodili plodom.

Umesto nade da će njihov tim da odbrani titulu, navijači Sitija brinuće za mesto u Ligi šampiona. Ekipa Manuela Pelegrinija, kome se sada već ozbiljno drma klupa, ima sedam bodova više od petoplasiranog Liverpula. Gradski rival Junajted je Sitiju pobegao za bod, a Arsenal za dva.

Skupoceni Mančester siti je u 2015. godini odigrao 16 utakmica u svim takmičenjima. Zabeležio je čak šest poraza i tri remija!

Premalo za toliko novca...

Kristal Palas je posle sedam uzastopnih poraza od Sitija konačno pobedio.

Komentari / 0

Ostavite komentar