Звезда сигурна у Ваљеву!

Црвено-бели победили Металац у Ваљеву 76:69 и дочекали дугачак одмор од Суперлиге као један од лидера, са две победе у два кола.

Кошарка 07.04.2015 | 13:40
Звезда сигурна у Ваљеву!

ФМП, Партизан и од понедељка Црвена звезда Телеком. Све три екипе одлазе на суперлигашку паузу са скором 2-0.

Тим Дејана Радоњића оправдао је вечерас улогу фаворита у Ваљеву, савладавши Металац на "затварању" 2. кола Суперлиге. На моменте атрактивно и организовано, на моменте тешко и уз приличан напор, Звезда се борила и изборила са домаћином.

Без превентивно одсутног Николе Калинића у ротацији, црвено-бели одиграли су сјајно нападачко прво полувреме (15 асистенција за 17 погодака из игре) и отишли на паузу са предношћу 40:32.

У наставку, Ваљевци су обуздали офанзиву ривала, приморали их да натопе знојем сваки поен и потпуно се вратили у меч. На жалост бучне домаће публике, тим Владимира Ђокића није остао конкурентан снажнијем тиму до самог краја.

МЕТАЛАЦ - ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 69:76 (17:22, 15:18, 20:15, 17:21)

Чврстом одбраном под кошем и поенима Немање Протића и најефикаснијег Младена Јеремића (12 п), Ваљевци су задржали корак у наставку и наговестили потпуно "отворен" финиш, који је виђен само делимично. Најближе у другом полувремену пришли су фавориту на два поена заостатка (68:70), на почетку последњег минута.

У том моменту, при нападу Звезде, Марко Љубичић фаулирао је Немању Дангубића далеко од коша, у раној фази напада и одмах се покајао. Експлозивни бек био је сасвим добро расположен (11 п, 4 ск, 2/2 за три) да то очекивано казни погоцима са црте (68:72).

Уследио је нови напад Металца на вођство, у којем је Лука Митровић преузео у одбрани Немању Протића и сачувао обруч, приморавши плејмејкера Металца на тежак и непрецизан шут. Џенкинс је прихватио лопту, био фаулиран и поставио из слободних бацања недостижних 68:74...

Најефикаснији играч борбене и не превише лепе утакмице био је Бобан Марјановић, који је средином четврте деонице потпуно доминирао на обе стране (15 п, 7 ск, 3 ас) и у тим моментима донео Звезди прво и једино двоцифрено вођство (65:54). Металац је потом показао карактер, успео да приђе фавориту на посед заостатка, али не и ближе од тога.

Следеће коло Суперлиге биће одиграно 6. маја и од тада ће се утакмице играти убрзаним темпом, свака два или свака три дана.

Домаћин се на старту супротставио зонском одбраном, коју је брзо "решио" најефикаснији играч Звезде Немања Дангубић, серијом од осам узастопних поена (две тројке и закуцавање), за резултат 7:13.

Владимир Ђокић тражио је тајм-аут, а његов тим се тргао тек при максималном вођству разноврснијих црвено-белих (22:13 у 9. минуту) и серијом 12:3 изједначио на 25:25, предвођен Ђорђем Мајсторовићем (7 поена).

Међутим, период добре игре Ваљеваца "пресекли" су Стефан Јовић и Јака Блажич, узастопним продорима (27:31), после којих је вођство гостију опет почело да расте до резултата полувремена.

Металац се није предао, напротив.

Звезда је задржала вођство и на крају треће четвртине (52:55), али су Ваљевци успели да зауставе њен напад и да спрече лаке поене. Црвено-бели су одржавали предност поенима високих играча са линије пенала (Цирбес, Митровић), које је прилично пореметио улазак Славка Вранеша.

Црногорски горостас "лупио" је чак три блокаде за мање од два минута и створио нападачки проблем Београђанима, који су остајали без решења у рекету. На другој страни, Младен Јеремић и Немања Протић погађали су за "минус три" (50:53) и наговестили узбудљив крај.

Црвена звезда завршила је меч са 22 асистенције за 25 погодака из игре. Надскочила је противника (30:26) и имала више изгубљених лопти (14:10). За три је шутирала 5/15, а Металац 4/24.

Коментари / 0

Оставите коментар