Човић: У механизам координације укључити све нивое власти у БиХ

Хрватски члан Предсједништва БиХ Драган Човић рекао је да ће у механизам координације морати бити укључени сви нивои власти у БиХ.

Босна и Херцеговина 07.04.2015 | 12:10
Човић: У механизам координације укључити све нивое власти у БиХ

“У механизам координације мораће бити укључени сви нивои власти, од државе, ентитета, кантона, и ја мислим да с тим нећемо имати проблема”, истакао је Човић, коментаришући изјаву предсједавајућег Предсједништва БиХ Младена Иванића о томе да постоји идеја да механизам координације са ЕУ буде поједностављен.

Чланови Предсједништва БиХ крајем априла требало би да отпутују у Брисел, да би званичнике ЕУ извијестили о активностима предузетим на реализацији обавеза из Изјаве о реформама које тражи ЕУ, пише “Дневни аваз”.

Човић је рекао да за сада постоји прелиминирани позив високог представника ЕУ са спољну политику Федерике Могерини да чланови Предсједништва посјете Брисел 24. априла.

“Замисао је да у оквиру наше посјете буде организован радни доручак, на којем би било ријечи о Изјави на чије смо се провођење обавезали, као и о механизму координације, те о томе како да се направи брзи искорак у провођењу различитих одлука”, навео је Човић.

Он је најавио да ће званични разговори о овој теми бити отворени наредне седмице.

Извор: Срна

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

прољече

07.04.2015 11:31

Мислим да је ово његово посљедње прољече као и Милорадово ако се донесе закон о поријеклу имовине. Господине Тадићу само напријед.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цујем

07.04.2015 11:57

Цујем вијести РТРС .Иваниц нас продаје , Цовиц нас ко неда.Теско нама,ако је тако,а паметни знају да није.

ОДГОВОРИТЕ