Čović: U mehanizam koordinacije uključiti sve nivoe vlasti u BiH

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović rekao je da će u mehanizam koordinacije morati biti uključeni svi nivoi vlasti u BiH.

Bosna i Hercegovina 07.04.2015 | 12:10
Čović: U mehanizam koordinacije uključiti sve nivoe vlasti u BiH

“U mehanizam koordinacije moraće biti uključeni svi nivoi vlasti, od države, entiteta, kantona, i ja mislim da s tim nećemo imati problema”, istakao je Čović, komentarišući izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića o tome da postoji ideja da mehanizam koordinacije sa EU bude pojednostavljen.

Članovi Predsjedništva BiH krajem aprila trebalo bi da otputuju u Brisel, da bi zvaničnike EU izvijestili o aktivnostima preduzetim na realizaciji obaveza iz Izjave o reformama koje traži EU, piše “Dnevni avaz”.

Čović je rekao da za sada postoji preliminirani poziv visokog predstavnika EU sa spoljnu politiku Federike Mogerini da članovi Predsjedništva posjete Brisel 24. aprila.

“Zamisao je da u okviru naše posjete bude organizovan radni doručak, na kojem bi bilo riječi o Izjavi na čije smo se provođenje obavezali, kao i o mehanizmu koordinacije, te o tome kako da se napravi brzi iskorak u provođenju različitih odluka”, naveo je Čović.

On je najavio da će zvanični razgovori o ovoj temi biti otvoreni naredne sedmice.

Izvor: Srna

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

prolječe

07.04.2015 11:31

Mislim da je ovo njegovo posljednje prolječe kao i Miloradovo ako se donese zakon o porijeklu imovine. Gospodine Tadiću samo naprijed.

ODGOVORITE
Name

cujem

07.04.2015 11:57

Cujem vijesti RTRS .Ivanic nas prodaje , Covic nas ko neda.Tesko nama,ako je tako,a pametni znaju da nije.

ODGOVORITE