Матје вриједи исто као и Меси! Ево доказа...

Статистика често уме да потпуно изненади. 

Фудбал 07.04.2015 | 16:20
Матје вриједи исто као и Меси! Ево доказа...

Одлука Барселоне да прошлог лета плати штопера Валенсије Жеремија Матјеа чак 20 милиона многима је "замирисала" на промашај. Штопер је стигао на Ноу Камп уз оцене да је преплаћен и да не заслужује место у "Блауграни".

У септембру се сазнало да је Француз лично платио три милиона евра за откуп свог уговора и раскид са "слепим мишевима". Крајем октобра, гласно је критикован - као и цео тим - после серије пораза (Реал 1:3, Селта 0:1). Потом се и повредио...

Ипак, у 2015. је показао да му је и те како место у Барселони.

У дану након што је голом донео победу Каталонцима против Селте, изненађујуће звучи грубо заокружен, али статистички тачан податак:

Жереми Матје је са своја два гола донео Барселони исти број бодова као и Лионел Меси, са своја 32 поготка!Дакле, статистички би тим Луиса Енрикеа без два гола Француза имао исти број бодова као и без 32 гола Аргентинца.

Наравно, немогуће је упоредити утицај двојице играча на наступе и резултате Барсе, али је, заиста, Француз пре Селте погодио и против Реала и поставио такође коначан резултат - 2:1 за Барсу.

Меси је постизао одлучујуће голове против Виљареала (за 3:2) и два против Елчеа (за коначних 2:0). Истине ради, питање је како би без његовог хет-трика изгледало гостовање Депортиву (4:0) или утакмица Барса - Елче (3:0) без два поготка Аргентинца...

"Постигао сам два важна гола и потпуно сам одушевљен. Утакмица против Селте била је јако напорна, јер је увек тешко пронаћи ритам после пауза због утакмица репрезентација. Ипак, некада је потребно да се заиста намучите за победу", рекао је Матје после меча против Селте.

Барса је последњим тријумфом у низу задржала четири бода предности у односу на првог пратиоца - Реал Мадрид.

Коментари / 0

Оставите коментар