Matje vrijedi isto kao i Mesi! Evo dokaza...

Statistika često ume da potpuno iznenadi. 

Fudbal 07.04.2015 | 16:20
Matje vrijedi isto kao i Mesi! Evo dokaza...

Odluka Barselone da prošlog leta plati štopera Valensije Žeremija Matjea čak 20 miliona mnogima je "zamirisala" na promašaj. Štoper je stigao na Nou Kamp uz ocene da je preplaćen i da ne zaslužuje mesto u "Blaugrani".

U septembru se saznalo da je Francuz lično platio tri miliona evra za otkup svog ugovora i raskid sa "slepim miševima". Krajem oktobra, glasno je kritikovan - kao i ceo tim - posle serije poraza (Real 1:3, Selta 0:1). Potom se i povredio...

Ipak, u 2015. je pokazao da mu je i te kako mesto u Barseloni.

U danu nakon što je golom doneo pobedu Kataloncima protiv Selte, iznenađujuće zvuči grubo zaokružen, ali statistički tačan podatak:

Žeremi Matje je sa svoja dva gola doneo Barseloni isti broj bodova kao i Lionel Mesi, sa svoja 32 pogotka!Dakle, statistički bi tim Luisa Enrikea bez dva gola Francuza imao isti broj bodova kao i bez 32 gola Argentinca.

Naravno, nemoguće je uporediti uticaj dvojice igrača na nastupe i rezultate Barse, ali je, zaista, Francuz pre Selte pogodio i protiv Reala i postavio takođe konačan rezultat - 2:1 za Barsu.

Mesi je postizao odlučujuće golove protiv Viljareala (za 3:2) i dva protiv Elčea (za konačnih 2:0). Istine radi, pitanje je kako bi bez njegovog het-trika izgledalo gostovanje Deportivu (4:0) ili utakmica Barsa - Elče (3:0) bez dva pogotka Argentinca...

"Postigao sam dva važna gola i potpuno sam oduševljen. Utakmica protiv Selte bila je jako naporna, jer je uvek teško pronaći ritam posle pauza zbog utakmica reprezentacija. Ipak, nekada je potrebno da se zaista namučite za pobedu", rekao je Matje posle meča protiv Selte.

Barsa je poslednjim trijumfom u nizu zadržala četiri boda prednosti u odnosu na prvog pratioca - Real Madrid.

Komentari / 0

Ostavite komentar