Честиташ ривалу на сјајном голу и навучеш презир на себе!

Бивши фудбалери Ливерпула критиковали голмана Њукасла Тима Крула због поступка на полувремену утакмице са Сандерлендом.

Фудбал 07.04.2015 | 12:20
Честиташ ривалу на сјајном голу и навучеш презир на себе!

Сандерленду је припао још један "тајн-вер" дерби, а највећи кривац што је бивши селектор Србије Дик Адвокат са "црним мачкама" победио великог ривала Њукасл је сјајни Џермејн Дефо.
Волеј пред крај првог полувремена задивио је све у Енглеској, па и директно угроженог голмана "сврака" Тима Крула. Холандски чувар мреже је који минут касније сачекао Дефоа у тунелу за излазак са терена и уз осмех му честитао на прелепом голу.

Гест Крула је истог момента наишао на осуду навијача црно-белих, који су сматрали да није био тренутак да се Крул забавља са противничким фудбалером.

Нису само присталице Њукасла осудиле потез голмана са Сент Џејмс парка. Осмех и поздрав после примљеног гола критиковали су и бивши фудбалери Ливерпула Џејми Карагер и Дени Марфи.

Иако познати по можда најизраженијем осећају за фер-плеј у спорту, енглески фудбалери оценили су да Крул није требало да честита Дефоу одмах после примљењог гола и да би много боље и прихватљивије било да је Холанђанин дивљење исказао после утакмице, а не на полувремену у тренуцима док их је пратила камера у директном преносу.

"Не бих волео да видим да неко од мојих играча тако поступи", почео Карагер.

Фудбалер са 508 наступа за Ливерпул и скоро 20-годишњим искуством играња у Премијер лиги оценио је да гест Крула није добар за спортски дух тим: "Многи су помислили да у њему не постоји страст и жеља за победом. Када се игра дерби као што је управо дуел Сандерленда и Њукасла, набој не чине само догађаји на дан утакмице, већ се притисак данима гомила и превелики је. Сви су на ивици", описује је стање пред "велике" утакмице Карагер.

"Сваки играч пре такве утакмице у себи изгради неки посебан бес и презире противника. На крају се рукујеш са свима, али нема осмеха", каже велики борац са терене Џејми Карагер.

Дани Марфи сматра да је његов некадашњи саиграч из Ливерпула у праву и да је Крул погрешио у недељу после подне.

"Његов поступак је био погрешан и није смео то да уради. Нека се поздрави и честита на крају утакмице. Једноставно, изабрао је погрешан моменат".

Поводом велике прашине која се дигла, огласио се и сам Тим Крул.

"Дефо је постигао фантатсичан гол и то су сви потврдили, а ја сам само мислио да је поред свега имао и пуно среће. Мој осмех је био усмерен у том правцу. Део Њукасла сам десет година и једнако ме, као и све остале, боли пораз од Сандерленда. Опет се враћамо без тријумфа и то ствара велики бол у срцу", правда се холандски голман.

Њукасл ни у петој узастопној утакмици против Сандерленда није успео да избегне пораз, па резултати дуела са највећим ривалом у најмању руку фрустрира све на Сент Џејмс парку.

Коментари / 0

Оставите коментар