Čestitaš rivalu na sjajnom golu i navučeš prezir na sebe!

Bivši fudbaleri Liverpula kritikovali golmana Njukasla Tima Krula zbog postupka na poluvremenu utakmice sa Sanderlendom.

Fudbal 07.04.2015 | 12:20
Čestitaš rivalu na sjajnom golu i navučeš prezir na sebe!

Sanderlendu je pripao još jedan "tajn-ver" derbi, a najveći krivac što je bivši selektor Srbije Dik Advokat sa "crnim mačkama" pobedio velikog rivala Njukasl je sjajni Džermejn Defo.
Volej pred kraj prvog poluvremena zadivio je sve u Engleskoj, pa i direktno ugroženog golmana "svraka" Tima Krula. Holandski čuvar mreže je koji minut kasnije sačekao Defoa u tunelu za izlazak sa terena i uz osmeh mu čestitao na prelepom golu.

Gest Krula je istog momenta naišao na osudu navijača crno-belih, koji su smatrali da nije bio trenutak da se Krul zabavlja sa protivničkim fudbalerom.

Nisu samo pristalice Njukasla osudile potez golmana sa Sent Džejms parka. Osmeh i pozdrav posle primljenog gola kritikovali su i bivši fudbaleri Liverpula Džejmi Karager i Deni Marfi.

Iako poznati po možda najizraženijem osećaju za fer-plej u sportu, engleski fudbaleri ocenili su da Krul nije trebalo da čestita Defou odmah posle primljenjog gola i da bi mnogo bolje i prihvatljivije bilo da je Holanđanin divljenje iskazao posle utakmice, a ne na poluvremenu u trenucima dok ih je pratila kamera u direktnom prenosu.

"Ne bih voleo da vidim da neko od mojih igrača tako postupi", počeo Karager.

Fudbaler sa 508 nastupa za Liverpul i skoro 20-godišnjim iskustvom igranja u Premijer ligi ocenio je da gest Krula nije dobar za sportski duh tim: "Mnogi su pomislili da u njemu ne postoji strast i želja za pobedom. Kada se igra derbi kao što je upravo duel Sanderlenda i Njukasla, naboj ne čine samo događaji na dan utakmice, već se pritisak danima gomila i preveliki je. Svi su na ivici", opisuje je stanje pred "velike" utakmice Karager.

"Svaki igrač pre takve utakmice u sebi izgradi neki poseban bes i prezire protivnika. Na kraju se rukuješ sa svima, ali nema osmeha", kaže veliki borac sa terene Džejmi Karager.

Dani Marfi smatra da je njegov nekadašnji saigrač iz Liverpula u pravu i da je Krul pogrešio u nedelju posle podne.

"Njegov postupak je bio pogrešan i nije smeo to da uradi. Neka se pozdravi i čestita na kraju utakmice. Jednostavno, izabrao je pogrešan momenat".

Povodom velike prašine koja se digla, oglasio se i sam Tim Krul.

"Defo je postigao fantatsičan gol i to su svi potvrdili, a ja sam samo mislio da je pored svega imao i puno sreće. Moj osmeh je bio usmeren u tom pravcu. Deo Njukasla sam deset godina i jednako me, kao i sve ostale, boli poraz od Sanderlenda. Opet se vraćamo bez trijumfa i to stvara veliki bol u srcu", pravda se holandski golman.

Njukasl ni u petoj uzastopnoj utakmici protiv Sanderlenda nije uspeo da izbegne poraz, pa rezultati duela sa najvećim rivalom u najmanju ruku frustrira sve na Sent Džejms parku.

Komentari / 0

Ostavite komentar