Борац одлази у стечај и иде у Прву лигу РС?!

Челници ФК Борца планирају да покрену стечај и тако се ријеше вишемилионских дугова. Клуб би се фузионисао са ФК Крупа, а нови ФК Борац - БЛ послије стечаја играо у Првој лиги РС.

Фудбал 07.04.2015 | 10:20
Борац одлази у стечај и иде у Прву лигу РС?!

Челници Фудбалског клуба Борац направили су план реорганизације и опорава клуба који предвиђа покретање стечајног поступка како би овај колектив могао нормално да функционише и послује, односно да рјешава тренутне проблеме блокираних рачуна и дуговања.

Циљеви плана су да се створи финансијски здрава организација с тежњом професионалног и модерног спортског колектива, пише "Еуроблиц".

Повезивање радног стажа и исплата личних доходака запослених у Борцу и дуговања према повјериоцима ријешила би се кроз стечајни поступак. Планом је предвиђено да у првој години послије стечајног поступка Борац игра Прву лигу РС, а да након тога избори пласмана у Премијер лигу БиХ, те да у периоду од четири године послије реорганзиације избори пласман у евротакмичење.

Прва фаза у остварењу плана, како наводи «Еуроблиц» је да клбу у складу са законом донесе одлуку о покретању стечајног поступка код Привредног суда у Бањалуци, а потом би се формирала петочлана комисија за срповођење стечајног поступка у којој би два члана били представници навијача.

У исто вријеме ФК Крупа из Крупе на Врбасу, који тренутно игра у Првој лиги РС, би поднио захтјев Основном суду у Бањалуци за промјену имена у Фудбалски клуб Борац – БЛ. У реализацији ове двије фазе Град Бањалука би требао да пренесе права кориштења Градског стадиона на новоименовани клуб Борац – БЛ, а играчи садашњег Борца били би пререгистровани у нови клуб.

Запослени у садашњем Борцу имали би могућност да се запосле у ФК Борац – БЛ у најдужем периоду од једне године или да обављају послове по уговору о дјелу, а на овај начин би се избјегле велике финансијске обавезе ФК Борца – БЛ, пише "Еуроблиц".

"Најважније је у свему томе да се након спроведеног стечајног поступка клуб рјешава свих дугова и креће са радом без икаквих потраживања. Према фудбалским правилима, он треба да се такмичи у најнижем рангу, а то је четврта лига РС. Да би се избјегло играње у том рангу, клуб извршава фузију са новоименованим ФК Борац – БЛ и игра у Првој лиги РС", рекао је предсједник Борца и идејни творац плана Драшко Илић.

На тај начин, наводи "Еуроблиц", клуб би наставио континуитет постојања са правним насљедством у облику у којем је био и прије покретања стечајног поступка.

Планом су предвиђене и обавезе Града Бањалука који би требао да донесе одлуку да се струја на Градском стадиону води као расвјета и да се плаћа из буџета Града. На исти начин би се регулисао и утрошак воде као комунална потрошње на име градских фонтана. Град Бањалука би требало да изврши и неопходне радње за реализацију помоћних терена. градска управа би, према плану реорганизације ФК Борац, дала и приједлог за именовање предсједника новог клуба - ФК Борац-БЛ.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

борац бл

06.04.2015 20:40

Страсно, Управа напоље, Портир Илиц кроји судбину Борца, БОЗЕ ПОМОЗИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

дзевдет

07.04.2015 08:27

Цуј то да град наведе струју и воду као јавну па да градјани плацају , па нек наведе и играце као јавне па нек све плаца јадан народ и онако не знамо ста цемо са парама

ОДГОВОРИТЕ
Name

Његош

07.04.2015 09:12

Е моја Бањалуко шта си дочекала, да се гаси један овакав гигант.Кошаркашки клуб су уништили, али се зато морају дати паре за Рудоњин сеоски кошаркашки клуб. Шта би са бањалучких интелектуалаца и спортских радника...зар нико неће да подигне глас...туга и жалост!

ОДГОВОРИТЕ
Name

б лука

07.04.2015 12:52

И треба јер пустате свима да управљају градом и градским спортом

ОДГОВОРИТЕ