Borac odlazi u stečaj i ide u Prvu ligu RS?!

Čelnici FK Borca planiraju da pokrenu stečaj i tako se riješe višemilionskih dugova. Klub bi se fuzionisao sa FK Krupa, a novi FK Borac - BL poslije stečaja igrao u Prvoj ligi RS.

Fudbal 07.04.2015 | 10:20
Borac odlazi u stečaj i ide u Prvu ligu RS?!

Čelnici Fudbalskog kluba Borac napravili su plan reorganizacije i oporava kluba koji predviđa pokretanje stečajnog postupka kako bi ovaj kolektiv mogao normalno da funkcioniše i posluje, odnosno da rješava trenutne probleme blokiranih računa i dugovanja.

Ciljevi plana su da se stvori finansijski zdrava organizacija s težnjom profesionalnog i modernog sportskog kolektiva, piše "Euroblic".

Povezivanje radnog staža i isplata ličnih dohodaka zaposlenih u Borcu i dugovanja prema povjeriocima riješila bi se kroz stečajni postupak. Planom je predviđeno da u prvoj godini poslije stečajnog postupka Borac igra Prvu ligu RS, a da nakon toga izbori plasmana u Premijer ligu BiH, te da u periodu od četiri godine poslije reorganziacije izbori plasman u evrotakmičenje.

Prva faza u ostvarenju plana, kako navodi «Euroblic» je da klbu u skladu sa zakonom donese odluku o pokretanju stečajnog postupka kod Privrednog suda u Banjaluci, a potom bi se formirala petočlana komisija za srpovođenje stečajnog postupka u kojoj bi dva člana bili predstavnici navijača.

U isto vrijeme FK Krupa iz Krupe na Vrbasu, koji trenutno igra u Prvoj ligi RS, bi podnio zahtjev Osnovnom sudu u Banjaluci za promjenu imena u Fudbalski klub Borac – BL. U realizaciji ove dvije faze Grad Banjaluka bi trebao da prenese prava korištenja Gradskog stadiona na novoimenovani klub Borac – BL, a igrači sadašnjeg Borca bili bi preregistrovani u novi klub.

Zaposleni u sadašnjem Borcu imali bi mogućnost da se zaposle u FK Borac – BL u najdužem periodu od jedne godine ili da obavljaju poslove po ugovoru o djelu, a na ovaj način bi se izbjegle velike finansijske obaveze FK Borca – BL, piše "Euroblic".

"Najvažnije je u svemu tome da se nakon sprovedenog stečajnog postupka klub rješava svih dugova i kreće sa radom bez ikakvih potraživanja. Prema fudbalskim pravilima, on treba da se takmiči u najnižem rangu, a to je četvrta liga RS. Da bi se izbjeglo igranje u tom rangu, klub izvršava fuziju sa novoimenovanim FK Borac – BL i igra u Prvoj ligi RS", rekao je predsjednik Borca i idejni tvorac plana Draško Ilić.

Na taj način, navodi "Euroblic", klub bi nastavio kontinuitet postojanja sa pravnim nasljedstvom u obliku u kojem je bio i prije pokretanja stečajnog postupka.

Planom su predviđene i obaveze Grada Banjaluka koji bi trebao da donese odluku da se struja na Gradskom stadionu vodi kao rasvjeta i da se plaća iz budžeta Grada. Na isti način bi se regulisao i utrošak vode kao komunalna potrošnje na ime gradskih fontana. Grad Banjaluka bi trebalo da izvrši i neophodne radnje za realizaciju pomoćnih terena. gradska uprava bi, prema planu reorganizacije FK Borac, dala i prijedlog za imenovanje predsjednika novog kluba - FK Borac-BL.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

borac bl

06.04.2015 20:40

Strasno, Uprava napolje, Portir Ilic kroji sudbinu Borca, BOZE POMOZI

ODGOVORITE
Name

dzevdet

07.04.2015 08:27

Cuj to da grad navede struju i vodu kao javnu pa da gradjani placaju , pa nek navede i igrace kao javne pa nek sve placa jadan narod i onako ne znamo sta cemo sa parama

ODGOVORITE
Name

Njegoš

07.04.2015 09:12

E moja Banjaluko šta si dočekala, da se gasi jedan ovakav gigant.Košarkaški klub su uništili, ali se zato moraju dati pare za Rudonjin seoski košarkaški klub. Šta bi sa banjalučkih intelektualaca i sportskih radnika...zar niko neće da podigne glas...tuga i žalost!

ODGOVORITE
Name

b luka

07.04.2015 12:52

I treba jer pustate svima da upravljaju gradom i gradskim sportom

ODGOVORITE