Спалети од љета тренер Наполија?!

После годину и по дана, бивши тренер Зенита поново ће на клупу.

Фудбал 07.04.2015 | 09:20
Спалети од љета тренер Наполија?!

Серија лоших резултата покварила је атмосферу у Наполију, а то је узроковало и прекид сарадње са тренером Рафаелом Бенитезом.

Не моментално, али ће по завршетку сезоне Шпанац напустити клуб са југа Италије.

"Спорт Медиасет" преноси да је Бенитез већ саопштио играчима да по завршетку сезоне неће продужити уговор, али и да је председник Наполија Аурелио Де Лаурентис већ спремио замену. Наводно, већ трају преговори са Лућијаном Спалетијем, који је после пет година, у марту 2014, добио отказ у Зениту.

Спалети је руском клубу донео две титуле од када је дошао из Роме. Претходно је водио Удинезе, Анкону, Венецију, Сампдорију и Емполи.

Као конкуренти за клупу Наполија помињу се и Синиша Михајловић (Сампдорија), Ђанпјеро Вентура (Торино) и Маурицио Сари (Емполи).

Бенитез је Наполитанце преузео 2013. године и са њима је освојио Куп и Суперкуп Италије. Претходно је био тренер Ваљадолида, Осасуне, Валенсије, Ливерпула, Интера и Челсија.

Прошлу сезону "плави" су завршили као трећи у Серији А, док су тренутно на шестом месту, далеко од Лиге шампиона у којој су стигли до осмине финала, где их је елиминисао Челси голом Бранислава Ивановића у продужетку.

Коментари / 0

Оставите коментар