Spaleti od ljeta trener Napolija?!

Posle godinu i po dana, bivši trener Zenita ponovo će na klupu.

Fudbal 07.04.2015 | 09:20
Spaleti od ljeta trener Napolija?!

Serija loših rezultata pokvarila je atmosferu u Napoliju, a to je uzrokovalo i prekid saradnje sa trenerom Rafaelom Benitezom.

Ne momentalno, ali će po završetku sezone Španac napustiti klub sa juga Italije.

"Sport Mediaset" prenosi da je Benitez već saopštio igračima da po završetku sezone neće produžiti ugovor, ali i da je predsednik Napolija Aurelio De Laurentis već spremio zamenu. Navodno, već traju pregovori sa Lućijanom Spaletijem, koji je posle pet godina, u martu 2014, dobio otkaz u Zenitu.

Spaleti je ruskom klubu doneo dve titule od kada je došao iz Rome. Prethodno je vodio Udineze, Ankonu, Veneciju, Sampdoriju i Empoli.

Kao konkurenti za klupu Napolija pominju se i Siniša Mihajlović (Sampdorija), Đanpjero Ventura (Torino) i Mauricio Sari (Empoli).

Benitez je Napolitance preuzeo 2013. godine i sa njima je osvojio Kup i Superkup Italije. Prethodno je bio trener Valjadolida, Osasune, Valensije, Liverpula, Intera i Čelsija.

Prošlu sezonu "plavi" su završili kao treći u Seriji A, dok su trenutno na šestom mestu, daleko od Lige šampiona u kojoj su stigli do osmine finala, gde ih je eliminisao Čelsi golom Branislava Ivanovića u produžetku.

Komentari / 0

Ostavite komentar