Гробарима затвор због напада на стадион Звезде!

Навијачи Партизана који су каменицама, циглама и моткама напали стадион Црвене звезде правоснажно су осуђени овог понедељка.

Фудбал 06.04.2015 | 22:20
Гробарима затвор због напада на стадион Звезде!

Седморица навијача Партизана правоснажно су осуђени на затворске казане због уништавања имовине ФК Црвена звезда у децембру 2010. године, када су циглама, каменицама и моткама изломили на стакла ВИП галерији Маракане и оштетили неколико аутомобила.

Апелациони суд у Београду потврдио је пресуду Вишег суда у Београду којом је Марко Кривокапић осуђен на казну затвора у од пет месеци и 12 дана, а Марко Самарџић на четири месеца и 10 дана, објављено је на сајту тог суда.

Условним осудама на по шест месеци затвора с роком провере од две године кажњени су Владимир Вуковић, Марко Јаковљевицћ, Милан Шијак, Дарко Крековић и Срећко Митровић.

Они су се 4. децембра 2010. године испред стадиона "Рајко Митић" прикључили групи од око стотинак навијача који су, приликом одласка са утакмице Партизан - Слобода Севојно Поинт на Партизановом стадиону, вршили насиље испред улаза ВИП галерије "Б" стадиона ФК Црвена звезда.

Група је, наводи се, бацала цигле, каменице и мотке на стакла ВИП галерије, те су поломљена стакла на галерији и оштећена моторна возила.

Када је наишла полиција окривљени су се дали у бег, али су сустигнути и ухапшени.

Осуђени су због учествовања у групи која је заједничким деловањем извршила кривично дело насилничко понашање на спортској приредби за које се може изрећи пет година затвора или тежа казна, наводи се у информацији суда.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Навијач

07.04.2015 07:28

Жешће кажњавати изгреднике.

ОДГОВОРИТЕ