Grobarima zatvor zbog napada na stadion Zvezde!

Navijači Partizana koji su kamenicama, ciglama i motkama napali stadion Crvene zvezde pravosnažno su osuđeni ovog ponedeljka.

Fudbal 06.04.2015 | 22:20
Grobarima zatvor zbog napada na stadion Zvezde!

Sedmorica navijača Partizana pravosnažno su osuđeni na zatvorske kazane zbog uništavanja imovine FK Crvena zvezda u decembru 2010. godine, kada su ciglama, kamenicama i motkama izlomili na stakla VIP galeriji Marakane i oštetili nekoliko automobila.

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je presudu Višeg suda u Beogradu kojom je Marko Krivokapić osuđen na kaznu zatvora u od pet meseci i 12 dana, a Marko Samardžić na četiri meseca i 10 dana, objavljeno je na sajtu tog suda.

Uslovnim osudama na po šest meseci zatvora s rokom provere od dve godine kažnjeni su Vladimir Vuković, Marko Jakovljevicć, Milan Šijak, Darko Kreković i Srećko Mitrović.

Oni su se 4. decembra 2010. godine ispred stadiona "Rajko Mitić" priključili grupi od oko stotinak navijača koji su, prilikom odlaska sa utakmice Partizan - Sloboda Sevojno Point na Partizanovom stadionu, vršili nasilje ispred ulaza VIP galerije "B" stadiona FK Crvena zvezda.

Grupa je, navodi se, bacala cigle, kamenice i motke na stakla VIP galerije, te su polomljena stakla na galeriji i oštećena motorna vozila.

Kada je naišla policija okrivljeni su se dali u beg, ali su sustignuti i uhapšeni.

Osuđeni su zbog učestvovanja u grupi koja je zajedničkim delovanjem izvršila krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi za koje se može izreći pet godina zatvora ili teža kazna, navodi se u informaciji suda.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Navijač

07.04.2015 07:28

Žešće kažnjavati izgrednike.

ODGOVORITE