Сукоб Бодирога-Ђилас, то је вјештачки проблем!

Доскорашњи потпредседник КСС тврди да са председником није имао несугласице и да све што је требало да кажу један другом рекли су кроз заједнички посао који је донео добре резултате.

Кошарка 06.04.2015 | 20:20
Сукоб Бодирога-Ђилас, то је вјештачки проблем!

Последњих недеља много се причало о одласку Дејана Бодироге из Кошаркашког савеза Србије. Он је напустио место потпредседника КСС и отишао у ФИБА, а наводно су повод за то биле несугласице са председником Драганом Ђиласом.
Дејан Бодирога је у интервјуу за "Политику" демантовао такве приче.

"Ако је то кључна тема у српској кошарци, онда је у питању класична замена теза. Некоме је очигледно у интересу да излази у јавност са вештачким проблемом, а да се ћути о одличним резултатима које је српска кошарка направила последњих година", прво је саопштио Бодирога.

Наводна верзија приче је да је Бодирога отишао зато што му Ђилас није препустио кормило кошаркашке организације, јер је међу њима постојао договор да се тако нешто учини после четворогодишњег мандата.

"За мене је посао у КСС завршена прича и то сам већ рекао када се завршио четворогодишњи циклус. Ђилас је последње две године, због својих политичких обавеза, био више заокупљен тим стварима него Савезом, препуштајући најважнији део посла мени и мојим сарадницима. Све што смо имали, рекли смо један другом кроз заједнички посао који је донео добре резултате и о томе не треба трошити речи. Имали смо добру, коректну сарадњу. Прича о сукобу са њим је у служби потискивања значајних резултата у други план. И не бих волео да то буде алиби за нешто што предстоји", јасно је поручио Бодирога.

Бивши потпредседник КСС дотакао се и вруће теме ФИБА - УЛЕБ. Он је наговестио да је предстојећи састанак у Женеви, од 8. до априла, бити веома важан за будућност кошарке. Шта је то што ФИБА нуди кроз концепт новог такмичења Купа шампиона уместо Евролиге?

"Битно је да би то ново такмичење проходност кроз нациналне лиге и да би Србија имала директан ка међународном такмичењу. Да ли је клубовима интерес да после домаћег првенства играју регионалну лигу, то би било на њима и на Савезу. Смернице ће бити одређене у Женеви и због тога је тај састанак важан", рекао је Бодирога и подсетио да су наши клубови пре последњег састанка у Женеви дали подршку АБА лиги.

Коментарисао је Бодирога и то да постоји мишљење да српска лига не би нудила квалитет као регионална АБА лига.

"Није АБА лига лоша, ако се има у виду да се Црвена звезда прошетала кроз њу, да су међу шест најбољих клуба три српска. О чему је ту реч? Неки домаћи 'стручњаци' који су у функцији АБА лиге потцењују наше центре као што су Чачак, Зрењанин, Краљево, Нови Сад... Питају се каква би то лига била? Па била би добра, гарантујем! Не заборавите да је Партизан 1998. из наше лиге отишао на Фајнал фор Евролиге, да је Звезда исте те године стигла до финала Купа Кораћа... наравно да ћу увек да заступам срспке интересе у кошарци, али то не значи да имам нешто против Хрвата и Словенаца. исто кад ми помињу да сам сада против Евролиге. Ваљда не треба да помињем да смо Тони Кукоч и ја освојили највише титула Евролиге од играча са простора бивше Југославије. Зато је беспредметно да нам прича где би требало да идемо неко ко је освојио Куп Карпата и никад није искусио Евролигу", јасан је Бодирога.

Бивши репрезентативац истиче да је веома поносан на све што је урађено у протеклом периоду. Он каже да је Србија у последње четири године направила огроман помак у међународним форумима, добила важне функције у ФИБА, из свих федерација нас уважавају и сва врата су нам отворена.

"Један од мојих најбољих потеза је то што смо именовали Сашу Ђорђевића за селектора, јер смо решили проблем на дуге стазе. Успех који смо постиглипоједине федерације јуре по 10-12 година, улажући огромна средства", додао је Дејан Бодирога и истакао да свима у КСС жели много успеха у даљем раду и напоменуо да нема потребе да истиче "да увек могу да рачунају на његову помоћ".

Коментари / 0

Оставите коментар