Sukob Bodiroga-Đilas, to je vještački problem!

Doskorašnji potpredsednik KSS tvrdi da sa predsednikom nije imao nesuglasice i da sve što je trebalo da kažu jedan drugom rekli su kroz zajednički posao koji je doneo dobre rezultate.

Košarka 06.04.2015 | 20:20
Sukob Bodiroga-Đilas, to je vještački problem!

Poslednjih nedelja mnogo se pričalo o odlasku Dejana Bodiroge iz Košarkaškog saveza Srbije. On je napustio mesto potpredsednika KSS i otišao u FIBA, a navodno su povod za to bile nesuglasice sa predsednikom Draganom Đilasom.
Dejan Bodiroga je u intervjuu za "Politiku" demantovao takve priče.

"Ako je to ključna tema u srpskoj košarci, onda je u pitanju klasična zamena teza. Nekome je očigledno u interesu da izlazi u javnost sa veštačkim problemom, a da se ćuti o odličnim rezultatima koje je srpska košarka napravila poslednjih godina", prvo je saopštio Bodiroga.

Navodna verzija priče je da je Bodiroga otišao zato što mu Đilas nije prepustio kormilo košarkaške organizacije, jer je među njima postojao dogovor da se tako nešto učini posle četvorogodišnjeg mandata.

"Za mene je posao u KSS završena priča i to sam već rekao kada se završio četvorogodišnji ciklus. Đilas je poslednje dve godine, zbog svojih političkih obaveza, bio više zaokupljen tim stvarima nego Savezom, prepuštajući najvažniji deo posla meni i mojim saradnicima. Sve što smo imali, rekli smo jedan drugom kroz zajednički posao koji je doneo dobre rezultate i o tome ne treba trošiti reči. Imali smo dobru, korektnu saradnju. Priča o sukobu sa njim je u službi potiskivanja značajnih rezultata u drugi plan. I ne bih voleo da to bude alibi za nešto što predstoji", jasno je poručio Bodiroga.

Bivši potpredsednik KSS dotakao se i vruće teme FIBA - ULEB. On je nagovestio da je predstojeći sastanak u Ženevi, od 8. do aprila, biti veoma važan za budućnost košarke. Šta je to što FIBA nudi kroz koncept novog takmičenja Kupa šampiona umesto Evrolige?

"Bitno je da bi to novo takmičenje prohodnost kroz nacinalne lige i da bi Srbija imala direktan ka međunarodnom takmičenju. Da li je klubovima interes da posle domaćeg prvenstva igraju regionalnu ligu, to bi bilo na njima i na Savezu. Smernice će biti određene u Ženevi i zbog toga je taj sastanak važan", rekao je Bodiroga i podsetio da su naši klubovi pre poslednjeg sastanka u Ženevi dali podršku ABA ligi.

Komentarisao je Bodiroga i to da postoji mišljenje da srpska liga ne bi nudila kvalitet kao regionalna ABA liga.

"Nije ABA liga loša, ako se ima u vidu da se Crvena zvezda prošetala kroz nju, da su među šest najboljih kluba tri srpska. O čemu je tu reč? Neki domaći 'stručnjaci' koji su u funkciji ABA lige potcenjuju naše centre kao što su Čačak, Zrenjanin, Kraljevo, Novi Sad... Pitaju se kakva bi to liga bila? Pa bila bi dobra, garantujem! Ne zaboravite da je Partizan 1998. iz naše lige otišao na Fajnal for Evrolige, da je Zvezda iste te godine stigla do finala Kupa Koraća... naravno da ću uvek da zastupam srspke interese u košarci, ali to ne znači da imam nešto protiv Hrvata i Slovenaca. isto kad mi pominju da sam sada protiv Evrolige. Valjda ne treba da pominjem da smo Toni Kukoč i ja osvojili najviše titula Evrolige od igrača sa prostora bivše Jugoslavije. Zato je bespredmetno da nam priča gde bi trebalo da idemo neko ko je osvojio Kup Karpata i nikad nije iskusio Evroligu", jasan je Bodiroga.

Bivši reprezentativac ističe da je veoma ponosan na sve što je urađeno u proteklom periodu. On kaže da je Srbija u poslednje četiri godine napravila ogroman pomak u međunarodnim forumima, dobila važne funkcije u FIBA, iz svih federacija nas uvažavaju i sva vrata su nam otvorena.

"Jedan od mojih najboljih poteza je to što smo imenovali Sašu Đorđevića za selektora, jer smo rešili problem na duge staze. Uspeh koji smo postiglipojedine federacije jure po 10-12 godina, ulažući ogromna sredstva", dodao je Dejan Bodiroga i istakao da svima u KSS želi mnogo uspeha u daljem radu i napomenuo da nema potrebe da ističe "da uvek mogu da računaju na njegovu pomoć".

Komentari / 0

Ostavite komentar