Шта брине Русе?

Инфлација, која је дуго времена бринула Русе више него било шта друго, изгубила је прво мјесто на листи највећих проблема, препустивши га стању у привреди.

Свијет 05.04.2015 | 19:43
Шта брине Русе?

То је објавио Веруски центар за истраживање јавног мњења .

Привреда је у новембру бринула 8,0 одсто анкетираних, а у марту чак њих 21 одсто. При том су висока инфлација и раст цијена бринули су Русе у марту знатно мање него раније, 17 одсто, у односу на 24 одсто у фебруару.

Истраживање је спроведено 21. и 22. марта међу 1.600 људи у 132 насељена мјеста у 46 региона Русије.

Треће мјесто на листи проблематичних питања је спољна политика. Тешкоће у односима са другим земљама значајним државним питањем сматра 13 одсто испитаника, пренео је Интерфакс.

Остале узнемирује низак животни стандард и плате , незапосленост , социјална политика, колапс пољопривреде и индустрије .

Међу питањима, која захтјевају рјешавање на државном нивоу, Руси такође наводе здравство, корупцију и бирократију, низак квалитет образовања, стамбене проблеме и пензије .

Нешто мање испитаника наводи високе цијене комуналних услуга, војне операције у Украјини, лоше стање путева, пад курса националне валуте.

По један одсто анкетираних брину проблеми младих, материнства и дјеце, низак ниво културе, миграциона политика, развој инфраструктуре, демократија и људска права..

Извор: Агенције

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Он

05.04.2015 21:55

Путин је узрок свих Васих брига!

ОДГОВОРИТЕ