Šta brine Ruse?

Inflacija, koja je dugo vremena brinula Ruse više nego bilo šta drugo, izgubila je prvo mjesto na listi najvećih problema, prepustivši ga stanju u privredi.

Svijet 05.04.2015 | 19:43
Šta brine Ruse?

To je objavio Veruski centar za istraživanje javnog mnjenja .

Privreda je u novembru brinula 8,0 odsto anketiranih, a u martu čak njih 21 odsto. Pri tom su visoka inflacija i rast cijena brinuli su Ruse u martu znatno manje nego ranije, 17 odsto, u odnosu na 24 odsto u februaru.

Istraživanje je sprovedeno 21. i 22. marta među 1.600 ljudi u 132 naseljena mjesta u 46 regiona Rusije.

Treće mjesto na listi problematičnih pitanja je spoljna politika. Teškoće u odnosima sa drugim zemljama značajnim državnim pitanjem smatra 13 odsto ispitanika, preneo je Interfaks.

Ostale uznemiruje nizak životni standard i plate , nezaposlenost , socijalna politika, kolaps poljoprivrede i industrije .

Među pitanjima, koja zahtjevaju rješavanje na državnom nivou, Rusi takođe navode zdravstvo, korupciju i birokratiju, nizak kvalitet obrazovanja, stambene probleme i penzije .

Nešto manje ispitanika navodi visoke cijene komunalnih usluga, vojne operacije u Ukrajini, loše stanje puteva, pad kursa nacionalne valute.

Po jedan odsto anketiranih brinu problemi mladih, materinstva i djece, nizak nivo kulture, migraciona politika, razvoj infrastrukture, demokratija i ljudska prava..

Izvor: Agencije

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

On

05.04.2015 21:55

Putin je uzrok svih Vasih briga!

ODGOVORITE