Покренута клизишта у Пожеги и Лучанима

Обилне падавине покренуле су клижишта, која у општини Пожега угрожавају једно домаћинство, а у Лучанима прете да пресеку путеве.

Србија 05.04.2015 | 17:38
Покренута клизишта у Пожеги и Лучанима

На уласку у Пожегу, појавило се клизиште које је угрозило један објекат, потврдио је Тањугу председник пожешке општине Милован Мићовић.

Он је рекао да је Пожегу посетио министар за ванредне ситуације Велимир Илић, који ће послати геологе како би снимили терен и направили пројекат санације.

У општини Лучани огромно клизиште прети да пресече регионалну саобраћајницу Марковица-Лучани и један сеоски пут, изјавио је министар Илић за Тањуг.

"Велики проблем представља септичка јама која се налази поред школе у Марковици и излива се", рекао је Илић.

Он је додао да су позвани представници ЈКП Комуналац из Чачка који ће пружити помоћ цистернама.

Илић је рекао и да је разговарао и са директорима ЈП Путева Србије и предузећа "Штрабаг", као и да су узети елементи за пројекте који ће санирати ове проблеме.

У западним и југозападним деловима Србије се данас очекују обилније падавине, а на планинама и снег, саопштио је Сектор за ванредне ситуације МУП-а Србије.

Обилније падавине, како је наведео од 20 до 40 милиметара, такође се на основу метеоролошког упозорења Републичког хидрометеоролошког завода Србије очекују и сутра пре подне у југоисточним и источним крајевима земље.

Министарство унутрашњих послова - Сектор за ванредне ситуације, сходно добијеном метеоролошком и хидролошком упозорењу, обавестио је команданте окружних, градских и општинских штабова за ванредне ситуације да предузму све активности у спровођењу оперативних и превентивних мера у склопу јединственог система заштите и спасавања, посебно на одбрани од поплава на водотоковима другог реда и спречавању појаве "урбаних поплава".

Припадници Сектора за ванредне ситуације, заједно са осталим надлежним службама непрекидно прате стање на терену, наведено је у саопштењу.

Извор: Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар