Pokrenuta klizišta u Požegi i Lučanima

Obilne padavine pokrenule su kližišta, koja u opštini Požega ugrožavaju jedno domaćinstvo, a u Lučanima prete da preseku puteve.

Srbija 05.04.2015 | 17:38
Pokrenuta klizišta u Požegi i Lučanima

Na ulasku u Požegu, pojavilo se klizište koje je ugrozilo jedan objekat, potvrdio je Tanjugu predsednik požeške opštine Milovan Mićović.

On je rekao da je Požegu posetio ministar za vanredne situacije Velimir Ilić, koji će poslati geologe kako bi snimili teren i napravili projekat sanacije.

U opštini Lučani ogromno klizište preti da preseče regionalnu saobraćajnicu Markovica-Lučani i jedan seoski put, izjavio je ministar Ilić za Tanjug.

"Veliki problem predstavlja septička jama koja se nalazi pored škole u Markovici i izliva se", rekao je Ilić.

On je dodao da su pozvani predstavnici JKP Komunalac iz Čačka koji će pružiti pomoć cisternama.

Ilić je rekao i da je razgovarao i sa direktorima JP Puteva Srbije i preduzeća "Štrabag", kao i da su uzeti elementi za projekte koji će sanirati ove probleme.

U zapadnim i jugozapadnim delovima Srbije se danas očekuju obilnije padavine, a na planinama i sneg, saopštio je Sektor za vanredne situacije MUP-a Srbije.

Obilnije padavine, kako je navedeo od 20 do 40 milimetara, takođe se na osnovu meteorološkog upozorenja Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije očekuju i sutra pre podne u jugoistočnim i istočnim krajevima zemlje.

Ministarstvo unutrašnjih poslova - Sektor za vanredne situacije, shodno dobijenom meteorološkom i hidrološkom upozorenju, obavestio je komandante okružnih, gradskih i opštinskih štabova za vanredne situacije da preduzmu sve aktivnosti u sprovođenju operativnih i preventivnih mera u sklopu jedinstvenog sistema zaštite i spasavanja, posebno na odbrani od poplava na vodotokovima drugog reda i sprečavanju pojave "urbanih poplava".

Pripadnici Sektora za vanredne situacije, zajedno sa ostalim nadležnim službama neprekidno prate stanje na terenu, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Tanjug

Komentari / 0

Ostavite komentar