Лалат - тренер коме ће изговори облежити каријеру више од пораза!

Изјава Звездиног стратега после пораза у Новом Пазару показала да млади стручњак није много научио из претходних грешака.

Фудбал 05.04.2015 | 15:40
Лалат - тренер коме ће изговори облежити каријеру више од пораза!

Нико не може да оспори чињеницу да је Ненад Лалатовић талентован тренер, исто тако нико не може да оспори да посао у матичном клубу обавља са великом количином емоција, али шеф стручног штаба Црвене звезде као да се својски труди да ради у корист своје штете. Говорећи о свом карактеру у једном од првих интервјуа, након што је задужио канцеларију на стадиону Рајко Митић, некада врсни левоноги штопер је дијагностификовао проблем који га и данас у стопу прати.

"Ма, ја сам ти једна личност овако када седим у кафићу, приватно, а сасвим друга на терену. О томе могу да вам причају и моји другари са којима играм мали фудбал. Као да сам дресиран да само признајем победе. Међутим, није то ништа чудно. Навикао сам да побеђујем у свим клубовима у којима сам играо. Чак сам Милицонар и Крагујевац увео у Прву Лигу, а после тога Црвена звезда, па Шахтјор...Радим на томе да обуздам темпрамент, али није то лако...“, поручио је летос Ненад Лалатовић.

Постоји у фудбалском еснафу тај никада написани закон да тренер треба да сазрева бар десет година како би дошао на ниво достојан великог клуба. Актулени тренер Црвене звезде је због претходних резултата у Вождовцу и Напретку пречицом стигао до остварења сна, али за то кратко време није се довољно „намазао“ да се пре него што нешто изговори обавезно уједе за језик, или, још боље, изборији до десет. Опростиће Ненаду Лалатовићу навијачи Црвене звезде и тактички пропуст, па и то што је положио оружје у Новом Пазару, али тешко да ће схватити његову потребу да кривицу за лоше резултате тражи на другој страни. Збирка изговора постала је један од заштитних знакова мандата младог стручњака у Љутице Богдана, нешто чиме иритирана овдашњу јавност... Црвеног лица, кршећи прсте на рукама од нервозе Лалатовић је после меча у Новом Пазару одапео стрелу која је промашила мету:
„Не могу да кажем да ли је био пенал за домаћина пре него што погледам снимак. Многима смета што је Црвена звезда пришла првопласираном тиму на два бода, па су онда послали ОВОГ судију“, рекао је тренер Црвене звезде.

ИСКАКАЊЕ ИЗ ШИНА ЗБОГ "ПОДРШКЕ" ПРЕТПОСТАВЉЕНИХ

Као Звездином детету младом, стручњаку је вероватно било мука да гледа како се његов тим мучи и уз фестивал невероватних промашаја потписује капитулацију која би у коначном збиру могла много да га кошта. Највећи Лалатовићев усуд је чињеница да је одсрастао у некој другој Црвеној звезди, те податак да ни сам са собом није расчистио (наравно у договору са претпостављенима) има ли актулена генерација капацитет да освоји трофеј. Колико је Лалатовић у колизији најбоље илуструје податак да је најављујући меч са Новим Пазаром поручио да Црвена звезда ове сезоне не мора да освоји титулу. Био је то онај питоми човек из кафића (о чему је говорио у цитату с почетка текста), али ту нарав темпраментни тренер црвено-белих не може да задржи у такмичарској арени. Просто не може да схвати да је реми или пораз сасвим нормлана опција за екипу која по именима уопште није доминантна у српским условима, која није предоређена да прави велике серије победа.

Имао је Лалатовић могућност и после јесењих киксева да купи јавност речима како ће ова екипа тек да надође, али се он одлучио да ћебетом алибија покрије комплетан спортски сектор. Није имао потребе за тим, пошто се одавно зна да играчи најтрофејнијег српског клуба егзистирају у немогућим условима. Као што се исто зна да је легитиман начин ривала да дефанзивном поставком дође до позитивног резултата.Изјава Ненада Лалатовића после ремија у Крагујевцу постала је својеврсни хит на „Јутјубу“.
„Не разумем да 45 минута играш са играчем више и тражиш од својих играча да се бране, нећеш да играш фудбал, нећеш да нападнеш… Ваљају се по терену, испуцавају лопту, голман им добија жути картон због одуговлачења, уместо да нападну Црвену звезду и пробају да победе, они се бране“, рекао је тада Лалатовић.

Слично је било и после гостовања Радничког из Ниша када је апострофирао очајан терен. Показао је тада да ништа није научио из претходних грешака, демонстирао лошу навику инфантилних изговора који би могли да му ороче тренерску каријеру више од два пораза на клупи Црвене звезде. Донекле, Лалатовић би могао да има оправдање ако претпоставимо да он зна нешто што остали не знају. На пример да нема искрену подршку претпостављених из клуба и да из тих разлога често искаче из шина... А такве ствари, историја нас је научила, сазнаћемо када Лалатовић напусти клупу Црвене звезде.

Коментари / 0

Оставите коментар