Lalat - trener kome će izgovori obležiti karijeru više od poraza!

Izjava Zvezdinog stratega posle poraza u Novom Pazaru pokazala da mladi stručnjak nije mnogo naučio iz prethodnih grešaka.

Fudbal 05.04.2015 | 15:40
Lalat - trener kome će izgovori obležiti karijeru više od poraza!

Niko ne može da ospori činjenicu da je Nenad Lalatović talentovan trener, isto tako niko ne može da ospori da posao u matičnom klubu obavlja sa velikom količinom emocija, ali šef stručnog štaba Crvene zvezde kao da se svojski trudi da radi u korist svoje štete. Govoreći o svom karakteru u jednom od prvih intervjua, nakon što je zadužio kancelariju na stadionu Rajko Mitić, nekada vrsni levonogi štoper je dijagnostifikovao problem koji ga i danas u stopu prati.

"Ma, ja sam ti jedna ličnost ovako kada sedim u kafiću, privatno, a sasvim druga na terenu. O tome mogu da vam pričaju i moji drugari sa kojima igram mali fudbal. Kao da sam dresiran da samo priznajem pobede. Međutim, nije to ništa čudno. Navikao sam da pobeđujem u svim klubovima u kojima sam igrao. Čak sam Miliconar i Kragujevac uveo u Prvu Ligu, a posle toga Crvena zvezda, pa Šahtjor...Radim na tome da obuzdam temprament, ali nije to lako...“, poručio je letos Nenad Lalatović.

Postoji u fudbalskom esnafu taj nikada napisani zakon da trener treba da sazreva bar deset godina kako bi došao na nivo dostojan velikog kluba. Aktuleni trener Crvene zvezde je zbog prethodnih rezultata u Voždovcu i Napretku prečicom stigao do ostvarenja sna, ali za to kratko vreme nije se dovoljno „namazao“ da se pre nego što nešto izgovori obavezno ujede za jezik, ili, još bolje, izboriji do deset. Oprostiće Nenadu Lalatoviću navijači Crvene zvezde i taktički propust, pa i to što je položio oružje u Novom Pazaru, ali teško da će shvatiti njegovu potrebu da krivicu za loše rezultate traži na drugoj strani. Zbirka izgovora postala je jedan od zaštitnih znakova mandata mladog stručnjaka u Ljutice Bogdana, nešto čime iritirana ovdašnju javnost... Crvenog lica, kršeći prste na rukama od nervoze Lalatović je posle meča u Novom Pazaru odapeo strelu koja je promašila metu:
„Ne mogu da kažem da li je bio penal za domaćina pre nego što pogledam snimak. Mnogima smeta što je Crvena zvezda prišla prvoplasiranom timu na dva boda, pa su onda poslali OVOG sudiju“, rekao je trener Crvene zvezde.

ISKAKANJE IZ ŠINA ZBOG "PODRŠKE" PRETPOSTAVLJENIH

Kao Zvezdinom detetu mladom, stručnjaku je verovatno bilo muka da gleda kako se njegov tim muči i uz festival neverovatnih promašaja potpisuje kapitulaciju koja bi u konačnom zbiru mogla mnogo da ga košta. Najveći Lalatovićev usud je činjenica da je odsrastao u nekoj drugoj Crvenoj zvezdi, te podatak da ni sam sa sobom nije rasčistio (naravno u dogovoru sa pretpostavljenima) ima li aktulena generacija kapacitet da osvoji trofej. Koliko je Lalatović u koliziji najbolje ilustruje podatak da je najavljujući meč sa Novim Pazarom poručio da Crvena zvezda ove sezone ne mora da osvoji titulu. Bio je to onaj pitomi čovek iz kafića (o čemu je govorio u citatu s početka teksta), ali tu narav tempramentni trener crveno-belih ne može da zadrži u takmičarskoj areni. Prosto ne može da shvati da je remi ili poraz sasvim normlana opcija za ekipu koja po imenima uopšte nije dominantna u srpskim uslovima, koja nije predoređena da pravi velike serije pobeda.

Imao je Lalatović mogućnost i posle jesenjih kikseva da kupi javnost rečima kako će ova ekipa tek da nadođe, ali se on odlučio da ćebetom alibija pokrije kompletan sportski sektor. Nije imao potrebe za tim, pošto se odavno zna da igrači najtrofejnijeg srpskog kluba egzistiraju u nemogućim uslovima. Kao što se isto zna da je legitiman način rivala da defanzivnom postavkom dođe do pozitivnog rezultata.Izjava Nenada Lalatovića posle remija u Kragujevcu postala je svojevrsni hit na „Jutjubu“.
„Ne razumem da 45 minuta igraš sa igračem više i tražiš od svojih igrača da se brane, nećeš da igraš fudbal, nećeš da napadneš… Valjaju se po terenu, ispucavaju loptu, golman im dobija žuti karton zbog odugovlačenja, umesto da napadnu Crvenu zvezdu i probaju da pobede, oni se brane“, rekao je tada Lalatović.

Slično je bilo i posle gostovanja Radničkog iz Niša kada je apostrofirao očajan teren. Pokazao je tada da ništa nije naučio iz prethodnih grešaka, demonstirao lošu naviku infantilnih izgovora koji bi mogli da mu oroče trenersku karijeru više od dva poraza na klupi Crvene zvezde. Donekle, Lalatović bi mogao da ima opravdanje ako pretpostavimo da on zna nešto što ostali ne znaju. Na primer da nema iskrenu podršku pretpostavljenih iz kluba i da iz tih razloga često iskače iz šina... A takve stvari, istorija nas je naučila, saznaćemo kada Lalatović napusti klupu Crvene zvezde.

Komentari / 0

Ostavite komentar