Мајами: Ноле на Марија за нову титулу!

Новак Ђоковић играће у недељу од 19 часова за титулу на турниру у Мајамију против Ендија Мареја, а српски навијачи свакако се надају да ће први тенисер света наставити своју серију непобедивости против Британца и узети трећи трофеј ове сезоне.

Тенис 05.04.2015 | 14:40
Мајами: Ноле на Марија за нову титулу!

Ђоковић је уз доста осцилација стигао у финале Мајамија, али је пре борбе за титулу показао једну стабилну игру у победи над Џоном Изнером 7:6(3), 6:2, иако је Американац приказао невероватно јаке ударце, што са основне линије, што из сервиса.

Игра је била уздрмана и на старту такмичења када је савладан Мартин Клижан (6:0, 5:7, 6:1), затим је демонстрирана сила против Стива Дарциса (6:0, 7:5), а онда је Новак могао да оконча такмичење, али је уз невероватно велике напоре сломио отпор Александра Долгополова (6:7(3), 7:5, 6:0).

У четвртфиналу, српски тенисер је имао отпор од Давида Ферера (7:5, 7:5), те је Изнер на крају служио да се унапреди игра и да су велике шансе да трофеј неће мењати власника.

Са друге стране мреже у финалу стајаће Енди Мареј који је свој последњи пораз управо уписао против Новака у полуфиналу Индијан Велса, а од тог тренутка је прилично добро играо на турниру ан Флориди где је кренуо победом против домаћег тенисера Доналда Јанга (6:4, 6:2), а наставио преко Сантијага Хиралда (6:3, 6:4), а онда је стигао један тежак посао против Кевина Андерсона (6:4, 3:6, 6:3).

Изненађење такмичења у Мајамију Доминик Тим је направио велике муке Мареју узевши му први сет, али је након тога спустио гард и пустио боље рангираном играчу да прође даље (3:6, 6:4, 6:1). Последњу припрему пред Новака, Британац је имао против Томаша Бердиха који није дао отпор какав се очекивао (6:4, 6:4).

Ђоковић од Мареја није изгубио последње две сезоне, иако су одиграли шест међусобних дуела, али је британски тенисер сваки пут извукао дебљи крај после финала у Вимблдону 2013. године.

Доминација у међусобним окршајима почела је управо на терену у Мајамију 2014. године када је Новак славио са 7:5, 6:3 у четвртфиналу, а после је Мареј сакупљао поразе на УС опену, Пекингу, Паризу, Аустралијан опену и на крају у Индијан Велсу, док се Доха не важи пошто је Ноле предао сусрет пре него што је и почео.

Коментари / 0

Оставите коментар