Majami: Nole na Marija za novu titulu!

Novak Đoković igraće u nedelju od 19 časova za titulu na turniru u Majamiju protiv Endija Mareja, a srpski navijači svakako se nadaju da će prvi teniser sveta nastaviti svoju seriju nepobedivosti protiv Britanca i uzeti treći trofej ove sezone.

Tenis 05.04.2015 | 14:40
Majami: Nole na Marija za novu titulu!

Đoković je uz dosta oscilacija stigao u finale Majamija, ali je pre borbe za titulu pokazao jednu stabilnu igru u pobedi nad Džonom Iznerom 7:6(3), 6:2, iako je Amerikanac prikazao neverovatno jake udarce, što sa osnovne linije, što iz servisa.

Igra je bila uzdrmana i na startu takmičenja kada je savladan Martin Kližan (6:0, 5:7, 6:1), zatim je demonstrirana sila protiv Stiva Darcisa (6:0, 7:5), a onda je Novak mogao da okonča takmičenje, ali je uz neverovatno velike napore slomio otpor Aleksandra Dolgopolova (6:7(3), 7:5, 6:0).

U četvrtfinalu, srpski teniser je imao otpor od Davida Ferera (7:5, 7:5), te je Izner na kraju služio da se unapredi igra i da su velike šanse da trofej neće menjati vlasnika.

Sa druge strane mreže u finalu stajaće Endi Marej koji je svoj poslednji poraz upravo upisao protiv Novaka u polufinalu Indijan Velsa, a od tog trenutka je prilično dobro igrao na turniru an Floridi gde je krenuo pobedom protiv domaćeg tenisera Donalda Janga (6:4, 6:2), a nastavio preko Santijaga Hiralda (6:3, 6:4), a onda je stigao jedan težak posao protiv Kevina Andersona (6:4, 3:6, 6:3).

Iznenađenje takmičenja u Majamiju Dominik Tim je napravio velike muke Mareju uzevši mu prvi set, ali je nakon toga spustio gard i pustio bolje rangiranom igraču da prođe dalje (3:6, 6:4, 6:1). Poslednju pripremu pred Novaka, Britanac je imao protiv Tomaša Berdiha koji nije dao otpor kakav se očekivao (6:4, 6:4).

Đoković od Mareja nije izgubio poslednje dve sezone, iako su odigrali šest međusobnih duela, ali je britanski teniser svaki put izvukao deblji kraj posle finala u Vimbldonu 2013. godine.

Dominacija u međusobnim okršajima počela je upravo na terenu u Majamiju 2014. godine kada je Novak slavio sa 7:5, 6:3 u četvrtfinalu, a posle je Marej sakupljao poraze na US openu, Pekingu, Parizu, Australijan openu i na kraju u Indijan Velsu, dok se Doha ne važi pošto je Nole predao susret pre nego što je i počeo.

Komentari / 0

Ostavite komentar