Иванић: "Предсједник и премијерка скрећу пажњу са лоповлука"

Предсједавајући Предсједништва БиХ и лидер ПДП Младен Иванић тврди да су предсједник РС Милорад Додик и премијерка Жељка Цвијановић потпуно обрнули његову тезу о механизму координације у БиХ како би изазвали лажни проблем у политичком животу и скренули пажњу са правог проблема у Републици Српској – криминала и лоповлука у њиховом окружењу.

 

Босна и Херцеговина 06.04.2015 | 07:20
Иванић: "Предсједник и премијерка скрећу пажњу са лоповлука"

-Изјаве Додика и Цвијановићеве да ја желим да преузмем надлежност у овој области су потпуна злоупотреба тезе. Република Српска и ентитети уопште нису били тема мог приједлога о једноставнијем механизму координације. Ја сам говорио искључиво о кантонима у Федерацији БиХ и потреби да се Предсједништву БиХ или Савјету министара БиХ омогући да реагују зато што сваки од десет кантона у ФБиХ има могућност да, кад год им то падне на памет, блокирају европски пут БиХ – каже Иванић.

Он објашњава да проблем ентитета у механизму координације у БиХ никада није постојао. Другим ријечима, ако Република Српска одлучи да је против неке одлуке сви органи то морају да прихвате и додаје да Предсједништво никада није имало, нити ће имати намјеру да доноси одлуке супротне одлукама ентитета.

-Ако Додик и Цвијановићева желе Републику Српску да сведу на ниво једног од кантона, то је онда већ њихов проблем. Они измишљају политичке проблеме и увлаче Републику Српску у причу која се ње не тиче. Међутим, ја им никада нећу допустити да Републику Српску и кантон изједначе – каже Иванић.

Иванић тврди да Додик врло добро зна да он, као предсједавајући Предсједништва БиХ, нема намјеру да преузме ентитетску надлежност, већ да је предсједнику и премијерки РС сада ова прича добродошла како се Република Српска не би бавила темама о лоповлуку и криминалу њихових пријатеља.

-Ако Додик и Цвијановићева заиста толико брину о Републици Српској, онда нека се одмах заложе да се хитно ријеше случајеви као што су „Бирач“, „Балкан Инвестмент банка“, „Бобар банка“, Робна кућа „Боска“… Нека Додик јавно позове пријатеље и савјетнике Милу Радишића и Драгана Вучетића да се врате у Републику Српску, чиме ће показати да поштују њене институције – наглашава Иванић.

Умјесто конкретних потеза, каже Иванић, Додик и Цвијановићева ће у мјесецима који долазе измишљати непостојеће проблеме како би скренули пажњу са очигледног лоповлука и криминала.

-Ове афере предуго трају. Очигледно је да су Додик и Цвијановићева дужни људима који су умијешани у њих и да Република Српска, док су они на власти, неће урадити ништа да се бори против криминала и корупције. За Републику Српску нема веће штете од оне коју су направили Додик и његова екипа, али је сад, умјесто да се тиме бавимо, лакше измишљати политичке приче које су чиста лаж – каже Иванић.

( БН ТВ )

Коментари / 59

Оставите коментар
Name

Сноуден

05.04.2015 08:32

Свка цаст г Иваницу, конацно прави одоговор мафијаској секти...У затвор с њима...

ОДГОВОРИТЕ
Name

бањалука

05.04.2015 08:35

Мислим да је вријеме Младене да кренете са цисцењем ових лопова, сад имате прилику.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

05.04.2015 08:36

Хапси Младене,хапси!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

иван грозни

05.04.2015 08:38

Господине Иваничу тешко че те се Ви сами изборити против Гризлија, он нема скрупула и осјечаја за добробит српског народа, он убија српски народ постепено да се то не осјети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберац

05.04.2015 08:38

Имас СИПУ Младене и сад мозес преузети ствар у своје руке.Сипа да удје у Бобар банку,Теслу,Рафинерију,Боску и ето побједе на следецим изборима и обрацуна са криминалом.Све остало је супља прица.Похвале за смјену Скрбица,али народ оцекује да се обрацунас са лоповима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маша

05.04.2015 10:40

@Семберац Биће затвори мали!!!

Name

адвокат

05.04.2015 10:49

Пусти болан супљу прицу, него помети за један дан све снсд-овце са функција у институцијама БиХ, и то до трецег кољена.

Name

дивља јабука

05.04.2015 10:56

Браво адвокату, тако се то ради!

Name

Срби много воле СИПУ?

05.04.2015 11:12

Ако прихватимо да су инситуције БиХ јаче од инсититуција РС и ако прихватимо да БиХ инситуције уређују у једној ствари, шта ће после да спречи да не уређују и када су у питању ствари попут имовине, линије разграничења, надлежности и тд.

Name

Мали Дј.

05.04.2015 12:01

ЗАБОРАВИО СИ РУДНИК ОЛОВА И ЦИНКА САСЕ КОД СРЕБРЕНИЦЕ. ДРЗАВНУ ФИРМУ КОЈА ЈЕ УПРАВЉАЛА РУДНИКОМ ГУРНУЛИ У СТЕЦАј, А РУДНИК БЕЗ ТЕНДЕРА И КОНЦЕСИЈЕ ПОКЛОНИЛИ СВОЈИМ БЈЕЛОСВЈЕТКИМ ПРИЈАТЕЉИМА И ХОСТАПЛЕРИМА.

Name

Мојне

06.04.2015 12:42

Како смјену Скрбица кад је поднио оставку...

Name

Доста

05.04.2015 08:43

То Господине Иванићу знају и птице на грани, ми у РС смо отишли у дузничко ропство а за криминал да и не прича се шта Додик и његова елита раде овом јадном народу....лаземо се : али смо пропали горе него Грчка.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

БГД

05.04.2015 09:00

Увијек сам била за Републику Срску, мислећи и желећи бољи живот. Сада ми је баш свеједно има ли или нема РС, има ли или нема Федерације, кантона, дистрикта..........лоше живимо то је чињеница, ја бих да боље живим, а све остало ми је сада небитно и српство и хрватство и муслиманство......... ништа од тога ми не доноси КВАЛИТЕТНИЈИ живот.

ОДГОВОРИТЕ
Name

драгана

06.04.2015 11:40

Конацно здрав разум. Дабогда их вода однијела. Зар су за ово наси оцеви, стрицеви, дедови напустали вјековна огњиста. Нека се не надају подрсци свих Срба. Вец 25. година имају дрзаву и етнитете који раде само за њих. Ово нам ни један од бивсих освајаца не би урадио.

Name

неко из масе

05.04.2015 09:11

Само тако пресједнице... Ради само свој посао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

расо

05.04.2015 09:19

Шта чекате, време вам пролази!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нажалост

05.04.2015 09:26

Ми смо неправедно сиромашни :(

ОДГОВОРИТЕ
Name

ми сами

05.04.2015 09:29

Сад сједе испираци мозга са РТРС и из СНСД-а и смисљају најбољу прицу коју це Миле исприцати на дневнику вецерас.Пробаце Милорад јос једном полуписмен свијет да убједи да је он=РС=Србин,а сви су други издајници.А ови мулци са РТРС це да то пусте у дневнику и цео дан да иде у кролу изнад да јадан поглуп народ нема сансу да помисли на лопове вец о овим будалестинама.Ја сам Србин из околине Бањалуке.Био сам диверзант у рату задње две године рата.Имам двоје дјеце и јос цетири цлана које уздрзавмМладене мене сто се тице пренеси све надлезности на Техеран само дај да могу прехранити породицу.Зима је била дуга нико нема стално запослење,ја сезонски радим.Стигли су ми се рацуни за три мјесеца.Ја не знам ста цу?Дјецу једва сколујем.Ако це бити боље све пренеси и развали.Не мозе се висе овако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

са

05.04.2015 12:16

Заиста ми је теско кад цитам твоју судбину.таквих судбина је јос много и јос це их висе бити.нема потребе да се преносе надлезности вец морају ови да напокон поцну да раде свој посао.потребни су струцни људи и цисти, а не лопови.

Name

Мала

05.04.2015 12:20

Тиха вода бреге ваља....Савез за промјене је ту јос није преузео све функције а брзо це....а онда Додик и његови тајкуни који су управо највеци непријатељи Републике Српске и њеног народа конацно це изаци пред суд у Републици Српској. Па ни у БиХ није непријатељ ни Муслиман ни Хрват него бас "Србин-Додик и његови тајкуни". Јер кад је народ сит и материјално обезбедјен мање мисли на границе и глупости.

Name

Гаја

05.04.2015 09:34

Господине Иваницу, хвала вам сто сте засад бар директно споменули робну куцу Боска. Вратите Боску дрзави и малим акционарима! Ви сте нам последња нада... Спасите обесправљене и прогоњене раднике Боске, као и мале акционаре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

05.04.2015 10:04

Е мој Младене. Узимају вас буквално на фору. Они нападају вас а не ви њих. Док доносите закључке које и птичице на грани знају и браните се они настављављају по свом. Близу смо да будемо кантон како нас пљечкају. Крајње је вријеме да постанете агресивни и да покренете судске процесе. Није никакав проблем пронаћи шта су пљачкали. Нестају дионице, уговори, крађе у енергетици и шумарству, папци а ви ништа. Гласали смо за вас да "направите промјене" па се онда завалите у фотељу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

САША

05.04.2015 10:05

КО ЈЕ УБИО МИЛАНА ВУКЕЛИЋА?

ОДГОВОРИТЕ
Name

по 1000 пута

05.04.2015 10:11

Народ вам је по 1000 пута реко преузмите ствари у своје руке рјесавате их.имате све у рукама. Празне прице нас не интересују. Имате министре структуру Сипа, безбједност ино послове, народ це вас постовати у супротном никад висе. одма у акцију са новим људима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доста је

05.04.2015 10:26

Крајње је вријеме да направимо дрзаву достојну за зивот њених градјана. Доста је вала висе акробација.

ОДГОВОРИТЕ
Name

стојан

05.04.2015 10:58

Изабрали смо вас као савез за промјене ако то не уцините онда сте подрска лоповима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛАКТАСИ

05.04.2015 11:11

МЛАДЕНЕ ПИТАЈ СНСД КАКО МОЗЕ ИНТЕГРАЛ ДА ВАДИ СЉУНАК ИЗ ВРБАСА И ОКОЛНИХ ЊИВА И НАСИПА ДИОНИЦУ ПРЕМА ПРЊАВОРУ БЕЗ КОНЦЕСИЈЕ А МИ ОБИЦАН НАРОД КАДА ЗАКОПАМО ЗА ВЛАСТИТЕ ПОТРЕБЕ ПАР КУБИКА ЕТО ИНСПЕКЦИЈЕ А ИНТЕГРАЛ КРАДЕ МИЛИОНЕ ДРЗАВНОГ БОГАТСТВА И ПРОДАЈЕ ГА ДРЗАВИ ПА ГДЈЕ ТО ИМА ПОСАЉИТЕ ТВ ЕКИПУ ПА ДА ВУДИТЕ СТА ЈЕ ПОЛИТИЦКА ПОДРСКА КРИМИНАЛУ КРИМИНАЛНИМ ТАЈКУНИМА САМО У ОВОЈ КРАДЈИ МАТЕРИЈАЛА ЈЕ ДРЗАВА ОСТЕЦЕНА ВИСЕ МИЛИОНА

ОДГОВОРИТЕ
Name

равноправност

05.04.2015 11:22

Ми смо Титови, Тито је наш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фин неки човек!

05.04.2015 11:23

Иванић је познат као поштен човек, нарочито када је приватизација и пренос надлежноси у питању!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

05.04.2015 11:28

Добили сте повјерење народа и поштено би било да га оправдате а не као Додик и његов олош да нас изварате.Познајем доста функционера из СНСД на општинском републичком и БХ нивоу и сваки је окорјели криминалац, додуше криминалци у тужилаштвима нису нашли елементе за кривично гоњење и логично би било то све помест што допуштају надлежности.Ако не можете привући инвестиције, имате СИПУ и остале ингеренције и можете се обрачунати са Додиковим криминалом који је добро организован и инсталиран у свим порама живота.Или бјежите из Републике Српске или да ми бјежимо или да се прво са вама обрачунамо.Изађите са саопштењем да сте нешто урадили осим вербалних препуцавања са окорјелим криминалцем Додиком.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

05.04.2015 11:36

Доста ие више Ваших припуцавања.РАДИТЕ ОНО ЗА ШТО СТЕ ИЗАБРАНИ:

ОДГОВОРИТЕ
Name

врбас

05.04.2015 11:46

Ре Лактаси ма не прозивај насег неимара Интеграла он ово сто краде сљунак из Врбаса и њива то он ради за насе добро да га ауто пут изадје сто мање а да он и политицка подрска сто висе зараде тј украду замисли да он мора легално плацати концесију на сљунак па њима неби остало висе од пола уговорене цијене а овако це им остати скоро све у дзепу јер крадени материјал је дзабана и јос који анеx уговора да покрије гориво и то је то ТИСИНА НАРОДЕ КАД ЈА РАДИМ ЗА ВАСЕ ДОБРО ТЈ КРАДЕМ

ОДГОВОРИТЕ
Name

босна

05.04.2015 13:05

Додик је давно пренио СВЕ надлезности са Републике Српске на себе. Заклетва му је ....не помако се са овог мијеста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

постен

05.04.2015 13:30

Засто се Иваниц увијек мора правдати Додику засто је то мислијо и у цему се ради увијек му објасњавати.У овом слуцају Иваниц цисти у тудјем двористу а свом несмије ни да писне.Знаци сваки кантон мозе блокирати приступање ЕУ а како мозе Додо.Треба забранути да то нико немозе блокирати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

скандал

05.04.2015 13:30

Пусти мало Додика и почни се бавити унапредјењем државе

ОДГОВОРИТЕ
Name

рашо

05.04.2015 13:55

Предлажем Босићу на на судском процесу 8.4.о.г. као доказе противу Додика предочи; фото снимке његових вила, банковне рачуне и све то и његових Шкрбића, Ковачевића, Братића и свих његових министара и директора јавних предузећа и управа (шуме, ел.привреда,воде српске, управа за инспекције,геодетске управе/пословни простори/ пољопр.земљиште...

ОДГОВОРИТЕ
Name

мирко

05.04.2015 14:11

Иваницу ако будес само прицао а нисте нерадио прицас у празно, народу сте обецали хапсити Шпирића, Шкрбића и народ вам то неће опростити ако то не урадите а Милорада Додика на крају и онда ће сав народ стати уз вас, до тада немој да буде ко са Шкрбићем да сам даје оставку, Иванићу брзо це проци мандат пази ста сте обећали , наравно ако има елемената за све сто сте говорили народу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радојка Пјевчевић

05.04.2015 14:26

Босић,Иванић... Морају знати, ако не буду здушно радили на процесуирању Додика и свих криминалаца, следеће изборе ни цензус неће прећи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Математика

05.04.2015 14:49

У неким коментарима читам "добили повјерење народа на протеклим изборима" Питам вас колико посланика у ПС БиХ има СзП а колико коалиција око СНСД, колико делегата у Дому Народа има СзП а колико СНСД,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требиње

05.04.2015 14:56

Иванићу Савез за промјене и ти морате обавезно да радите оно што сте обећали у предизборној кампањи. Сада на нивоу БиХ освојили сте власт па очистите криминалце. Немој да буде оставки као нпр. Шкрбић и да на томе све остане, гдје је кривична одговорност. Шта чекате са Шпирићем и оном Натовком Тришић Бабић, и осталом братијом. СИПА обавезно да ради пуном паром, а тамо смијените онога Додиковог криминалца Горана Зупца, него поставити поштенога.Провјерите такође, незаконита запошљавања на нивоу БиХ чланове породица СНСД. Овамо су "гадљиви на БиХ" али нису на добро плаћене функције на нивоу БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за требиње

05.04.2015 15:20

Шта ће мо да криминалцима из СДА, ХДЗ БиХ и ДФ. Ко ће њих извести пред суд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко

05.04.2015 15:20

Основни задатак Милорада Додика, бјелочизмице, папака и чланова СНСДје дискредитација господина Иванића, Предсједавајучег Пријеседништва БИХ, у сарадњи са РЕЖИМСКИМ медијима, а највише РТРС. Све ове 4 године чемо слушати прљаву реторику Додика и осталих папака, на рачун Иванића и Босића, итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хе хе хе

05.04.2015 15:22

Јос дуго це Додо да влада...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мистер Но

05.04.2015 15:46

Ја бих волио да ми неко каже нешто позитивно у овој држави у задњих 8 година, све мафија држи под контролом, али ова државна и то на свим нивоима, овде нема будућности, омладино учите стране језике и бјежите, ако већ морате бити робови онда будите на западу, за паре, а не овим смрадовима на властић

Name

Градиска РС

05.04.2015 16:15

Замислите какви смо ми постали у РС.Поп висе не иде да свети воду по куцама кад је Бог рекао и кад треба,вец цека кад це на ТВ објавити да су биле пензије.Ако неки сиромах нема да плати он га писе у књигу дузника и цита га у цркви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мистер Но

05.04.2015 16:23

Ако у овој години барем неко из власти у РС не заврши у затвору,нема наде за нас!

Name

Фелер

05.04.2015 16:34

Госп.Иванићу, цијеним вас али превише балансирате. Случај Шкрбић вас је вец донекле умањио у мојим очима. Да ли је то неко враћање дугова ранијој коалиционој партији или страх? Ипак, овдје у РС-у само Крсмановић има петљу,искрено прича и не боји се .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лијевцанин

05.04.2015 17:40

И Додик и Иваниц су марионете илуминатско-масонских структура које су их као јарам натовариле на овај несретни и изманипулисани народ,њихов заједницки задатак је јос веце угрозавање Р С-а. У новије вријеме Додик све цесце показује масонске симболе у јавности(састављање прста као Вуциц) а то цини и Иваниц али рједје. Додик није Србин, вец хрватско-црногорски полутан ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пресједник

05.04.2015 20:08

Ја те предлазем за јединог Пресједник БиХ похапси банду у цјелој Дрзави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

05.04.2015 21:19

Иваницу пуце ти пробни балон ко те не зна скупо би те платио. Ти си стара лисица пипка, пипка па кад удари на опасно бези назад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

требиње

05.04.2015 22:29

Тако је Иваницу!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

зец

06.04.2015 03:41

Иваницу гласао сам за тебе. Имас сада Сипу и поцни радити. Не поцнес ли хапсити и врацати народу вјеру да се криминал не исплати бицес и ти као они и тебе це народ покупити када изадје на улицу. Или си цовјек или ниси ниста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Зецу

06.04.2015 07:13

Бога ми те дуго држи тај твој оптимизам да ти твој вољени председник може несто набоље променит,али сто касније схватис краце ћеш га мрзити.

Name

посјетилац

07.04.2015 09:22

Он је ово друго

Name

сократ

06.04.2015 07:38

Ко боље разумије надлежности и Устав сасвим јасна ствар је да механизам координације је везан искључиво за ФБиХ, значи Кантоне. Тако да је Младен опет и опет у праву као и у већини случајева. Само тако г-дине Иванићу, па ће Република Српска изаћи из муља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гавран

06.04.2015 07:43

Ако скрећу пажњу са лоповлука, мора да постоји разлог зашто то раде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

333

06.04.2015 08:34

Господине Иваницу имао сам 30 година када је ово све поцињало и 25 година слусам исту прицу,они покрали ово,оно итд.Онда додју други па иста прица.Док несто конкретно не урадите висе Вам не вјерујем.Свим срцем смо били за Завез за промјене на локалном нивоу а дозивљавамо исто као и на дрзавном нивоу( запосљавање странацких подобних,дијели се дрзавна земља странацки подобним за изградњу куца итд.итд.).Ово је добронамјерна критика а не мрзња према Савезу за промјене.Због малог броја људи испаста напацени народ.Своје по усима а друге по прстима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гојко, Република Српска

06.04.2015 12:06

Младе је ли ти то Шефик Џеферовић објаснио?

ОДГОВОРИТЕ
Name

мантра

06.04.2015 13:57

Увијек иста мантра СНСД,Додик,Цвијановићка.До сада како сте на том мијесту ништа нисте урадили.Само критикујете,а од тога народ неме ништа.Вријеме истиће.

ОДГОВОРИТЕ