Ivanić: "Predsjednik i premijerka skreću pažnju sa lopovluka"

Predsjedavajući Predsjedništva BiH i lider PDP Mladen Ivanić tvrdi da su predsjednik RS Milorad Dodik i premijerka Željka Cvijanović potpuno obrnuli njegovu tezu o mehanizmu koordinacije u BiH kako bi izazvali lažni problem u političkom životu i skrenuli pažnju sa pravog problema u Republici Srpskoj – kriminala i lopovluka u njihovom okruženju.

 

Bosna i Hercegovina 06.04.2015 | 07:20
Ivanić: "Predsjednik i premijerka skreću pažnju sa lopovluka"

-Izjave Dodika i Cvijanovićeve da ja želim da preuzmem nadležnost u ovoj oblasti su potpuna zloupotreba teze. Republika Srpska i entiteti uopšte nisu bili tema mog prijedloga o jednostavnijem mehanizmu koordinacije. Ja sam govorio isključivo o kantonima u Federaciji BiH i potrebi da se Predsjedništvu BiH ili Savjetu ministara BiH omogući da reaguju zato što svaki od deset kantona u FBiH ima mogućnost da, kad god im to padne na pamet, blokiraju evropski put BiH – kaže Ivanić.

On objašnjava da problem entiteta u mehanizmu koordinacije u BiH nikada nije postojao. Drugim riječima, ako Republika Srpska odluči da je protiv neke odluke svi organi to moraju da prihvate i dodaje da Predsjedništvo nikada nije imalo, niti će imati namjeru da donosi odluke suprotne odlukama entiteta.

-Ako Dodik i Cvijanovićeva žele Republiku Srpsku da svedu na nivo jednog od kantona, to je onda već njihov problem. Oni izmišljaju političke probleme i uvlače Republiku Srpsku u priču koja se nje ne tiče. Međutim, ja im nikada neću dopustiti da Republiku Srpsku i kanton izjednače – kaže Ivanić.

Ivanić tvrdi da Dodik vrlo dobro zna da on, kao predsjedavajući Predsjedništva BiH, nema namjeru da preuzme entitetsku nadležnost, već da je predsjedniku i premijerki RS sada ova priča dobrodošla kako se Republika Srpska ne bi bavila temama o lopovluku i kriminalu njihovih prijatelja.

-Ako Dodik i Cvijanovićeva zaista toliko brinu o Republici Srpskoj, onda neka se odmah založe da se hitno riješe slučajevi kao što su „Birač“, „Balkan Investment banka“, „Bobar banka“, Robna kuća „Boska“… Neka Dodik javno pozove prijatelje i savjetnike Milu Radišića i Dragana Vučetića da se vrate u Republiku Srpsku, čime će pokazati da poštuju njene institucije – naglašava Ivanić.

Umjesto konkretnih poteza, kaže Ivanić, Dodik i Cvijanovićeva će u mjesecima koji dolaze izmišljati nepostojeće probleme kako bi skrenuli pažnju sa očiglednog lopovluka i kriminala.

-Ove afere predugo traju. Očigledno je da su Dodik i Cvijanovićeva dužni ljudima koji su umiješani u njih i da Republika Srpska, dok su oni na vlasti, neće uraditi ništa da se bori protiv kriminala i korupcije. Za Republiku Srpsku nema veće štete od one koju su napravili Dodik i njegova ekipa, ali je sad, umjesto da se time bavimo, lakše izmišljati političke priče koje su čista laž – kaže Ivanić.

( BN TV )

Komentari / 59

Ostavite komentar
Name

Snouden

05.04.2015 08:32

Svka cast g Ivanicu, konacno pravi odogovor mafijaskoj sekti...U zatvor s njima...

ODGOVORITE
Name

banjaluka

05.04.2015 08:35

Mislim da je vrijeme Mladene da krenete sa ciscenjem ovih lopova, sad imate priliku.

ODGOVORITE
Name

Goran

05.04.2015 08:36

Hapsi Mladene,hapsi!!!!

ODGOVORITE
Name

ivan grozni

05.04.2015 08:38

Gospodine Ivaniču teško če te se Vi sami izboriti protiv Grizlija, on nema skrupula i osječaja za dobrobit srpskog naroda, on ubija srpski narod postepeno da se to ne osjeti.

ODGOVORITE
Name

Semberac

05.04.2015 08:38

Imas SIPU Mladene i sad mozes preuzeti stvar u svoje ruke.Sipa da udje u Bobar banku,Teslu,Rafineriju,Bosku i eto pobjede na sledecim izborima i obracuna sa kriminalom.Sve ostalo je suplja prica.Pohvale za smjenu Skrbica,ali narod ocekuje da se obracunas sa lopovima.

ODGOVORITE
Name

Maša

05.04.2015 10:40

@Semberac Biće zatvori mali!!!

Name

advokat

05.04.2015 10:49

Pusti bolan suplju pricu, nego pometi za jedan dan sve snsd-ovce sa funkcija u institucijama BiH, i to do treceg koljena.

Name

divlja jabuka

05.04.2015 10:56

Bravo advokatu, tako se to radi!

Name

Срби много воле СИПУ?

05.04.2015 11:12

Ако прихватимо да су инситуције БиХ јаче од инсититуција РС и ако прихватимо да БиХ инситуције уређују у једној ствари, шта ће после да спречи да не уређују и када су у питању ствари попут имовине, линије разграничења, надлежности и тд.

Name

Mali Dj.

05.04.2015 12:01

ZABORAVIO SI RUDNIK OLOVA I CINKA SASE KOD SREBRENICE. DRZAVNU FIRMU KOJA JE UPRAVLJALA RUDNIKOM GURNULI U STECAj, A RUDNIK BEZ TENDERA I KONCESIJE POKLONILI SVOJIM BJELOSVJETKIM PRIJATELJIMA I HOSTAPLERIMA.

Name

Mojne

06.04.2015 12:42

Kako smjenu Skrbica kad je podnio ostavku...

Name

Dosta

05.04.2015 08:43

To Gospodine Ivaniću znaju i ptice na grani, mi u RS smo otišli u duzničko ropstvo a za kriminal da i ne priča se šta Dodik i njegova elita rade ovom jadnom narodu....lazemo se : ali smo propali gore nego Grčka.....

ODGOVORITE
Name

BGD

05.04.2015 09:00

Uvijek sam bila za Republiku Srsku, misleći i želeći bolji život. Sada mi je baš svejedno ima li ili nema RS, ima li ili nema Federacije, kantona, distrikta..........loše živimo to je činjenica, ja bih da bolje živim, a sve ostalo mi je sada nebitno i srpstvo i hrvatstvo i muslimanstvo......... ništa od toga mi ne donosi KVALITETNIJI život.

ODGOVORITE
Name

dragana

06.04.2015 11:40

Konacno zdrav razum. Dabogda ih voda odnijela. Zar su za ovo nasi ocevi, stricevi, dedovi napustali vjekovna ognjista. Neka se ne nadaju podrsci svih Srba. Vec 25. godina imaju drzavu i etnitete koji rade samo za njih. Ovo nam ni jedan od bivsih osvajaca ne bi uradio.

Name

neko iz mase

05.04.2015 09:11

Samo tako presjednice... Radi samo svoj posao.

ODGOVORITE
Name

raso

05.04.2015 09:19

Šta čekate, vreme vam prolazi!

ODGOVORITE
Name

Nažalost

05.04.2015 09:26

Mi smo nepravedno siromašni :(

ODGOVORITE
Name

mi sami

05.04.2015 09:29

Sad sjede ispiraci mozga sa RTRS i iz SNSD-a i smisljaju najbolju pricu koju ce Mile ispricati na dnevniku veceras.Probace Milorad jos jednom polupismen svijet da ubjedi da je on=RS=Srbin,a svi su drugi izdajnici.A ovi mulci sa RTRS ce da to puste u dnevniku i ceo dan da ide u krolu iznad da jadan poglup narod nema sansu da pomisli na lopove vec o ovim budalestinama.Ja sam Srbin iz okoline Banjaluke.Bio sam diverzant u ratu zadnje dve godine rata.Imam dvoje djece i jos cetiri clana koje uzdrzavmMladene mene sto se tice prenesi sve nadleznosti na Teheran samo daj da mogu prehraniti porodicu.Zima je bila duga niko nema stalno zaposlenje,ja sezonski radim.Stigli su mi se racuni za tri mjeseca.Ja ne znam sta cu?Djecu jedva skolujem.Ako ce biti bolje sve prenesi i razvali.Ne moze se vise ovako.

ODGOVORITE
Name

sa

05.04.2015 12:16

Zaista mi je tesko kad citam tvoju sudbinu.takvih sudbina je jos mnogo i jos ce ih vise biti.nema potrebe da se prenose nadleznosti vec moraju ovi da napokon pocnu da rade svoj posao.potrebni su strucni ljudi i cisti, a ne lopovi.

Name

Mala

05.04.2015 12:20

Tiha voda brege valja....Savez za promjene je tu jos nije preuzeo sve funkcije a brzo ce....a onda Dodik i njegovi tajkuni koji su upravo najveci neprijatelji Republike Srpske i njenog naroda konacno ce izaci pred sud u Republici Srpskoj. Pa ni u BiH nije neprijatelj ni Musliman ni Hrvat nego bas "Srbin-Dodik i njegovi tajkuni". Jer kad je narod sit i materijalno obezbedjen manje misli na granice i gluposti.

Name

Gaja

05.04.2015 09:34

Gospodine Ivanicu, hvala vam sto ste zasad bar direktno spomenuli robnu kucu Boska. Vratite Bosku drzavi i malim akcionarima! Vi ste nam poslednja nada... Spasite obespravljene i progonjene radnike Boske, kao i male akcionare.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

05.04.2015 10:04

E moj Mladene. Uzimaju vas bukvalno na foru. Oni napadaju vas a ne vi njih. Dok donosite zaključke koje i ptičice na grani znaju i branite se oni nastavljavljaju po svom. Blizu smo da budemo kanton kako nas plječkaju. Krajnje je vrijeme da postanete agresivni i da pokrenete sudske procese. Nije nikakav problem pronaći šta su pljačkali. Nestaju dionice, ugovori, krađe u energetici i šumarstvu, papci a vi ništa. Glasali smo za vas da "napravite promjene" pa se onda zavalite u fotelju.

ODGOVORITE
Name

SAŠA

05.04.2015 10:05

KO JE UBIO MILANA VUKELIĆA?

ODGOVORITE
Name

po 1000 puta

05.04.2015 10:11

Narod vam je po 1000 puta reko preuzmite stvari u svoje ruke rjesavate ih.imate sve u rukama. Prazne price nas ne interesuju. Imate ministre strukturu Sipa, bezbjednost ino poslove, narod ce vas postovati u suprotnom nikad vise. odma u akciju sa novim ljudima

ODGOVORITE
Name

Dosta je

05.04.2015 10:26

Krajnje je vrijeme da napravimo drzavu dostojnu za zivot njenih gradjana. Dosta je vala vise akrobacija.

ODGOVORITE
Name

stojan

05.04.2015 10:58

Izabrali smo vas kao savez za promjene ako to ne ucinite onda ste podrska lopovima.

ODGOVORITE
Name

LAKTASI

05.04.2015 11:11

MLADENE PITAJ SNSD KAKO MOZE INTEGRAL DA VADI SLJUNAK IZ VRBASA I OKOLNIH NJIVA I NASIPA DIONICU PREMA PRNJAVORU BEZ KONCESIJE A MI OBICAN NAROD KADA ZAKOPAMO ZA VLASTITE POTREBE PAR KUBIKA ETO INSPEKCIJE A INTEGRAL KRADE MILIONE DRZAVNOG BOGATSTVA I PRODAJE GA DRZAVI PA GDJE TO IMA POSALJITE TV EKIPU PA DA VUDITE STA JE POLITICKA PODRSKA KRIMINALU KRIMINALNIM TAJKUNIMA SAMO U OVOJ KRADJI MATERIJALA JE DRZAVA OSTECENA VISE MILIONA

ODGOVORITE
Name

ravnopravnost

05.04.2015 11:22

Mi smo Titovi, Tito je naš.

ODGOVORITE
Name

Фин неки човек!

05.04.2015 11:23

Иванић је познат као поштен човек, нарочито када је приватизација и пренос надлежноси у питању!

ODGOVORITE
Name

Pero

05.04.2015 11:28

Dobili ste povjerenje naroda i pošteno bi bilo da ga opravdate a ne kao Dodik i njegov ološ da nas izvarate.Poznajem dosta funkcionera iz SNSD na opštinskom republičkom i BH nivou i svaki je okorjeli kriminalac, doduše kriminalci u tužilaštvima nisu našli elemente za krivično gonjenje i logično bi bilo to sve pomest što dopuštaju nadležnosti.Ako ne možete privući investicije, imate SIPU i ostale ingerencije i možete se obračunati sa Dodikovim kriminalom koji je dobro organizovan i instaliran u svim porama života.Ili bježite iz Republike Srpske ili da mi bježimo ili da se prvo sa vama obračunamo.Izađite sa saopštenjem da ste nešto uradili osim verbalnih prepucavanja sa okorjelim kriminalcem Dodikom.

ODGOVORITE
Name

007

05.04.2015 11:36

Dosta ie više Vaših pripucavanja.RADITE ONO ZA ŠTO STE IZABRANI:

ODGOVORITE
Name

vrbas

05.04.2015 11:46

Re Laktasi ma ne prozivaj naseg neimara Integrala on ovo sto krade sljunak iz Vrbasa i njiva to on radi za nase dobro da ga auto put izadje sto manje a da on i politicka podrska sto vise zarade tj ukradu zamisli da on mora legalno placati koncesiju na sljunak pa njima nebi ostalo vise od pola ugovorene cijene a ovako ce im ostati skoro sve u dzepu jer kradeni materijal je dzabana i jos koji anex ugovora da pokrije gorivo i to je to TISINA NARODE KAD JA RADIM ZA VASE DOBRO TJ KRADEM

ODGOVORITE
Name

bosna

05.04.2015 13:05

Dodik je davno prenio SVE nadleznosti sa Republike Srpske na sebe. Zakletva mu je ....ne pomako se sa ovog mijesta.

ODGOVORITE
Name

posten

05.04.2015 13:30

Zasto se Ivanic uvijek mora pravdati Dodiku zasto je to mislijo i u cemu se radi uvijek mu objasnjavati.U ovom slucaju Ivanic cisti u tudjem dvoristu a svom nesmije ni da pisne.Znaci svaki kanton moze blokirati pristupanje EU a kako moze Dodo.Treba zabranuti da to niko nemoze blokirati.

ODGOVORITE
Name

skandal

05.04.2015 13:30

Pusti malo Dodika i počni se baviti unapredjenjem države

ODGOVORITE
Name

rašo

05.04.2015 13:55

Predlažem Bosiću na na sudskom procesu 8.4.o.g. kao dokaze protivu Dodika predoči; foto snimke njegovih vila, bankovne račune i sve to i njegovih Škrbića, Kovačevića, Bratića i svih njegovih ministara i direktora javnih preduzeća i uprava (šume, el.privreda,vode srpske, uprava za inspekcije,geodetske uprave/poslovni prostori/ poljopr.zemljište...

ODGOVORITE
Name

mirko

05.04.2015 14:11

Ivanicu ako budes samo pricao a niste neradio pricas u prazno, narodu ste obecali hapsiti Špirića, Škrbića i narod vam to neće oprostiti ako to ne uradite a Milorada Dodika na kraju i onda će sav narod stati uz vas, do tada nemoj da bude ko sa Škrbićem da sam daje ostavku, Ivaniću brzo ce proci mandat pazi sta ste obećali , naravno ako ima elemenata za sve sto ste govorili narodu

ODGOVORITE
Name

Radojka Pjevčević

05.04.2015 14:26

Bosić,Ivanić... Moraju znati, ako ne budu zdušno radili na procesuiranju Dodika i svih kriminalaca, sledeće izbore ni cenzus neće preći.

ODGOVORITE
Name

Математика

05.04.2015 14:49

У неким коментарима читам "добили повјерење народа на протеклим изборима" Питам вас колико посланика у ПС БиХ има СзП а колико коалиција око СНСД, колико делегата у Дому Народа има СзП а колико СНСД,

ODGOVORITE
Name

Требиње

05.04.2015 14:56

Иванићу Савез за промјене и ти морате обавезно да радите оно што сте обећали у предизборној кампањи. Сада на нивоу БиХ освојили сте власт па очистите криминалце. Немој да буде оставки као нпр. Шкрбић и да на томе све остане, гдје је кривична одговорност. Шта чекате са Шпирићем и оном Натовком Тришић Бабић, и осталом братијом. СИПА обавезно да ради пуном паром, а тамо смијените онога Додиковог криминалца Горана Зупца, него поставити поштенога.Провјерите такође, незаконита запошљавања на нивоу БиХ чланове породица СНСД. Овамо су "гадљиви на БиХ" али нису на добро плаћене функције на нивоу БиХ.

ODGOVORITE
Name

за требиње

05.04.2015 15:20

Шта ће мо да криминалцима из СДА, ХДЗ БиХ и ДФ. Ко ће њих извести пред суд.

ODGOVORITE
Name

Milojko

05.04.2015 15:20

Osnovni zadatak Milorada Dodika, bjeločizmice, papaka i članova SNSDje diskreditacija gospodina Ivanića, Predsjedavajučeg Prijesedništva BIH, u saradnji sa REŽIMSKIM medijima, a najviše RTRS. Sve ove 4 godine čemo slušati prljavu retoriku Dodika i ostalih papaka, na račun Ivanića i Bosića, itd.

ODGOVORITE
Name

he he he

05.04.2015 15:22

Jos dugo ce Dodo da vlada...

ODGOVORITE
Name

Mister No

05.04.2015 15:46

Ja bih volio da mi neko kaže nešto pozitivno u ovoj državi u zadnjih 8 godina, sve mafija drži pod kontrolom, ali ova državna i to na svim nivoima, ovde nema budućnosti, omladino učite strane jezike i bježite, ako već morate biti robovi onda budite na zapadu, za pare, a ne ovim smradovima na vlastić

Name

Gradiska RS

05.04.2015 16:15

Zamislite kakvi smo mi postali u RS.Pop vise ne ide da sveti vodu po kucama kad je Bog rekao i kad treba,vec ceka kad ce na TV objaviti da su bile penzije.Ako neki siromah nema da plati on ga pise u knjigu duznika i cita ga u crkvi.

ODGOVORITE
Name

Mister No

05.04.2015 16:23

Ako u ovoj godini barem neko iz vlasti u RS ne završi u zatvoru,nema nade za nas!

Name

Feler

05.04.2015 16:34

Gosp.Ivaniću, cijenim vas ali previše balansirate. Slučaj Škrbić vas je vec donekle umanjio u mojim očima. Da li je to neko vraćanje dugova ranijoj koalicionoj partiji ili strah? Ipak, ovdje u RS-u samo Krsmanović ima petlju,iskreno priča i ne boji se .

ODGOVORITE
Name

Lijevcanin

05.04.2015 17:40

I Dodik i Ivanic su marionete iluminatsko-masonskih struktura koje su ih kao jaram natovarile na ovaj nesretni i izmanipulisani narod,njihov zajednicki zadatak je jos vece ugrozavanje R S-a. U novije vrijeme Dodik sve cesce pokazuje masonske simbole u javnosti(sastavljanje prsta kao Vucic) a to cini i Ivanic ali rjedje. Dodik nije Srbin, vec hrvatsko-crnogorski polutan ...

ODGOVORITE
Name

Presjednik

05.04.2015 20:08

Ja te predlazem za jedinog Presjednik BiH pohapsi bandu u cjeloj Drzavi.

ODGOVORITE
Name

Zoran

05.04.2015 21:19

Ivanicu puce ti probni balon ko te ne zna skupo bi te platio. Ti si stara lisica pipka, pipka pa kad udari na opasno bezi nazad.

ODGOVORITE
Name

trebinje

05.04.2015 22:29

Tako je Ivanicu!!!

ODGOVORITE
Name

zec

06.04.2015 03:41

Ivanicu glasao sam za tebe. Imas sada Sipu i pocni raditi. Ne pocnes li hapsiti i vracati narodu vjeru da se kriminal ne isplati bices i ti kao oni i tebe ce narod pokupiti kada izadje na ulicu. Ili si covjek ili nisi nista.

ODGOVORITE
Name

Re Zecu

06.04.2015 07:13

Boga mi te dugo drži taj tvoj optimizam da ti tvoj voljeni predsednik može nesto nabolje promenit,ali sto kasnije shvatis krace ćeš ga mrziti.

Name

posjetilac

07.04.2015 09:22

On je ovo drugo

Name

sokrat

06.04.2015 07:38

Ko bolje razumije nadležnosti i Ustav sasvim jasna stvar je da mehanizam koordinacije je vezan isključivo za FBiH, znači Kantone. Tako da je Mladen opet i opet u pravu kao i u većini slučajeva. Samo tako g-dine Ivaniću, pa će Republika Srpska izaći iz mulja.

ODGOVORITE
Name

gavran

06.04.2015 07:43

Ako skreću pažnju sa lopovluka, mora da postoji razlog zašto to rade.

ODGOVORITE
Name

333

06.04.2015 08:34

Gospodine Ivanicu imao sam 30 godina kada je ovo sve pocinjalo i 25 godina slusam istu pricu,oni pokrali ovo,ono itd.Onda dodju drugi pa ista prica.Dok nesto konkretno ne uradite vise Vam ne vjerujem.Svim srcem smo bili za Zavez za promjene na lokalnom nivou a dozivljavamo isto kao i na drzavnom nivou( zaposljavanje stranackih podobnih,dijeli se drzavna zemlja stranacki podobnim za izgradnju kuca itd.itd.).Ovo je dobronamjerna kritika a ne mrznja prema Savezu za promjene.Zbog malog broja ljudi ispasta napaceni narod.Svoje po usima a druge po prstima.

ODGOVORITE
Name

Гојко, Република Српска

06.04.2015 12:06

Младе је ли ти то Шефик Џеферовић објаснио?

ODGOVORITE
Name

mantra

06.04.2015 13:57

Uvijek ista mantra SNSD,Dodik,Cvijanovićka.Do sada kako ste na tom mijestu ništa niste uradili.Samo kritikujete,a od toga narod neme ništa.Vrijeme istiće.

ODGOVORITE