Мајами: Осма титула Серени и то за тату Ричарда!

Искусна Американка трећу годину заредом је освојила турнир у Мајамију.

Тенис 05.04.2015 | 11:00
Мајами: Осма титула Серени и то за тату Ричарда!

Серена Вилијамс није бриљирала читавим током турнира, али је финале против Карле Суарез Наваро (12. на свету) одиграла у свом стилу, препустивши јој само два гема - 6:2, 6:0.

Петом победом из пет окршаја са шпанском тенисерком (укупно 10:0 у сетовима, чак пет сетова добијених "са нулом") дошла је до треће узастопне и укупно осме титуле у свом комшилуку у Мајамију.

Неприкосновена Американка је после 2:2 у првом сету освојила десет гемова у низу и то уз импресивну игру и свега 14 изгубљених поена после тог нерешног резултата.

Меч је завшрила за само 56 минута, што и не чуди када се узме у обзир да је имала чак 27 директно освојених поена.

"Свака част Карли, имала је две сјајне недеље овде. Ово је само њен почетак, поносна сам на њу и, како се одлично дружимо, радује ме кад јој добро иде. Што се титуле тиче, волела бих да је посветим тати. Није овде, а недостаје ми. Надам се да је гледао. Волим те, тата, ово је било за тебе", рекла је најбоља тенисерка данашњице, којој је ово био 21 тријумф у низу.

Серена је тек четврта тенисерка која је неки турнир освојила осам или више пута, а рекордер је Мартина Навратилова, са чак 12 тријумфа на турниру у Чикагу.

Вилијамс у Мајамију има укупни скор 73-7, док је на WТА Туру и у Фед купу и даље непоражена од октобра прошле године.

Тада је изгубила од Симоне Халеп 0:6, 2:6 на завршном WТА шампионату у Сингапуру, али пошто се прва фаза играла по бод систему, није била и елиминисана, већ се у финалу реванширала Румунки (6:3, 6:0) и узела пехар.

Претпрошле недеље у Индијан Велсу опет је требало да игра против Симоне Халеп, међутим предала јој је полуфинални меч без борбе, а у том случају се серија не сматра прекинутом.

Коментари / 0

Оставите коментар