Majami: Osma titula Sereni i to za tatu Ričarda!

Iskusna Amerikanka treću godinu zaredom je osvojila turnir u Majamiju.

Tenis 05.04.2015 | 11:00
Majami: Osma titula Sereni i to za tatu Ričarda!

Serena Vilijams nije briljirala čitavim tokom turnira, ali je finale protiv Karle Suarez Navaro (12. na svetu) odigrala u svom stilu, prepustivši joj samo dva gema - 6:2, 6:0.

Petom pobedom iz pet okršaja sa španskom teniserkom (ukupno 10:0 u setovima, čak pet setova dobijenih "sa nulom") došla je do treće uzastopne i ukupno osme titule u svom komšiluku u Majamiju.

Neprikosnovena Amerikanka je posle 2:2 u prvom setu osvojila deset gemova u nizu i to uz impresivnu igru i svega 14 izgubljenih poena posle tog nerešnog rezultata.

Meč je zavšrila za samo 56 minuta, što i ne čudi kada se uzme u obzir da je imala čak 27 direktno osvojenih poena.

"Svaka čast Karli, imala je dve sjajne nedelje ovde. Ovo je samo njen početak, ponosna sam na nju i, kako se odlično družimo, raduje me kad joj dobro ide. Što se titule tiče, volela bih da je posvetim tati. Nije ovde, a nedostaje mi. Nadam se da je gledao. Volim te, tata, ovo je bilo za tebe", rekla je najbolja teniserka današnjice, kojoj je ovo bio 21 trijumf u nizu.

Serena je tek četvrta teniserka koja je neki turnir osvojila osam ili više puta, a rekorder je Martina Navratilova, sa čak 12 trijumfa na turniru u Čikagu.

Vilijams u Majamiju ima ukupni skor 73-7, dok je na WTA Turu i u Fed kupu i dalje neporažena od oktobra prošle godine.

Tada je izgubila od Simone Halep 0:6, 2:6 na završnom WTA šampionatu u Singapuru, ali pošto se prva faza igrala po bod sistemu, nije bila i eliminisana, već se u finalu revanširala Rumunki (6:3, 6:0) i uzela pehar.

Pretprošle nedelje u Indijan Velsu opet je trebalo da igra protiv Simone Halep, međutim predala joj je polufinalni meč bez borbe, a u tom slučaju se serija ne smatra prekinutom.

Komentari / 0

Ostavite komentar