Никад лакше Партизан не побједи Мегу!

Црно-бели славили сигурну победу у мечу 2. кола Суперлиге Србије, уз 23 асистенције и шут из игре 60 одсто.

Кошарка 04.04.2015 | 21:00
Никад лакше Партизан не побједи Мегу!

Партизан - Мега Лекс 82:68 (26:20, 19:16, 22:12, 15:20)!

Трећа и далеко најубедљивија победа црно-белих у овосезонским сусретима са Мегом. Остварена је у обострано брзој игри, где је бранилац титуле био знатно бољи и енергичнији у одбрани, а бржи и конкретнији у нападу.

Шут из игре актуелног првака државе износио је чак 66 одсто на полувремену, а до краја је остао на импресивном нивоу - 60 одсто, чему су свакако допринеле бројне контре и лаки поени из рекета, али црно-бели су уз то шутирали 5/10 за три поена, уз бројне кошеве са полудистанце, пре свих Саше Павловића.

Партизану на путу до скора 2-0 у Суперлиги Србије нису сметале ни празне трибине, с обзиром на то да је морао да одради суспензију изречену током прошлосезонског финала плеј-офа против Црвене звезде Телеком.

Тренер Меге Дејан Милојевић имао је много замерки на игру својих изабраника против Звезде прошлог викенда (107:83), али они нису показали реакцију и глатко су поражени, за шта не може да им буде оправдање ни изненађујуће неиграње Николе Јокића (преседео меч на клупи).

Код црно-белих због повреде није било Џоша Акојона, док је код гостију утакмицу пропустио Огњен Јарамаз.

Црно-бели су кошевима Павловића и Тепића повели 5:0 и од тог тренутка све време контролисали резултат.

Мега је држала прикључак до 14. минута и 32:27, а онда се Партизан наметнуо серијом од 8:0, коју је завршио Михајло Андрић "дугом двојком" и поенима из контре - 40:27.

Трећа четвртина протекла је у знаку Милана Мачвана, који је подједнако добро поентирао и упошљавао саиграче, најлепше у 24. минуту, када је на малом простору додавањем иза леђа пронашао Миленка Тепића и омогућио му рутинску реализацију.

Тројком Еда Мурића у 26. минуту домаћин је повисио на 58:38, да би Мачван у следећем нападу завршио серију од 13:0 - 60:38!

Пет минута пре краја било је 80:56, а онда је петорка Дало, Маринковић, Андрић Безбрадица и Ђумић омогућила Меги да сведе пораз у оквире резултатски часног.

Коментари / 0

Оставите коментар