Nikad lakše Partizan ne pobjedi Megu!

Crno-beli slavili sigurnu pobedu u meču 2. kola Superlige Srbije, uz 23 asistencije i šut iz igre 60 odsto.

Košarka 04.04.2015 | 21:00
Nikad lakše Partizan ne pobjedi Megu!

Partizan - Mega Leks 82:68 (26:20, 19:16, 22:12, 15:20)!

Treća i daleko najubedljivija pobeda crno-belih u ovosezonskim susretima sa Megom. Ostvarena je u obostrano brzoj igri, gde je branilac titule bio znatno bolji i energičniji u odbrani, a brži i konkretniji u napadu.

Šut iz igre aktuelnog prvaka države iznosio je čak 66 odsto na poluvremenu, a do kraja je ostao na impresivnom nivou - 60 odsto, čemu su svakako doprinele brojne kontre i laki poeni iz reketa, ali crno-beli su uz to šutirali 5/10 za tri poena, uz brojne koševe sa poludistance, pre svih Saše Pavlovića.

Partizanu na putu do skora 2-0 u Superligi Srbije nisu smetale ni prazne tribine, s obzirom na to da je morao da odradi suspenziju izrečenu tokom prošlosezonskog finala plej-ofa protiv Crvene zvezde Telekom.

Trener Mege Dejan Milojević imao je mnogo zamerki na igru svojih izabranika protiv Zvezde prošlog vikenda (107:83), ali oni nisu pokazali reakciju i glatko su poraženi, za šta ne može da im bude opravdanje ni iznenađujuće neigranje Nikole Jokića (presedeo meč na klupi).

Kod crno-belih zbog povrede nije bilo Džoša Akojona, dok je kod gostiju utakmicu propustio Ognjen Jaramaz.

Crno-beli su koševima Pavlovića i Tepića poveli 5:0 i od tog trenutka sve vreme kontrolisali rezultat.

Mega je držala priključak do 14. minuta i 32:27, a onda se Partizan nametnuo serijom od 8:0, koju je završio Mihajlo Andrić "dugom dvojkom" i poenima iz kontre - 40:27.

Treća četvrtina protekla je u znaku Milana Mačvana, koji je podjednako dobro poentirao i upošljavao saigrače, najlepše u 24. minutu, kada je na malom prostoru dodavanjem iza leđa pronašao Milenka Tepića i omogućio mu rutinsku realizaciju.

Trojkom Eda Murića u 26. minutu domaćin je povisio na 58:38, da bi Mačvan u sledećem napadu završio seriju od 13:0 - 60:38!

Pet minuta pre kraja bilo je 80:56, a onda je petorka Dalo, Marinković, Andrić Bezbradica i Đumić omogućila Megi da svede poraz u okvire rezultatski časnog.

Komentari / 0

Ostavite komentar