Шта би било да Порто не мора да продаје играче?!

Сви би дрхтали пред дрим тимом Змајева! Фантастичан скаутинг и рад са младим играчима Порту је донео готово милијарду евра у последњих двадесетак година...

Фудбал 05.04.2015 | 09:00
Шта би било да Порто не мора да продаје играче?!

Већ је нашироко познато да је Порто апсолутни победник када је у питању сурово згртање стотина милиона на конто продаје играча. Змајеви са Драгаа су у последњих десет сезона зарадили више од 700.000.000 евра, па су нам заголицали машту да саставимо тим који су могли да имају да нису били слаби на арапске, руске, шпанске, британске и ко зна још чије милионе.

Тврдог става су остали само када су у питању били голмани. Капитен екипе сада је Хелтон, који ове сезоне брани мало слабије због чињенице да ће ускоро напунити 37 година, али за Порто има уписане 352 утакмице. Пре њега је бранио Витор Баија такође „сто година“, па ћемо на гол ставити легендарног Португалца.

На десном беку би била најновија, прескупа аквизиција Реала из Мадрида, Данило. Бразилац је плаћен 31.500.000 евра и од лета ће носити дрес Краљевића. На левој страни би принудно деловао Жозе Босингва, освајач европске круне са Челсијем и дугогодишњи повереник клуба са Стамфорда, сада узданица Трабзона којег је челси платио 20.500.000 евра. Штоперски тандем би такође био паклен. Велики Рикардо Карваљо би био идеалан парњак темпераментном Пепеу, где би искуство и знање првог значајно помогли жустром, физички моћном Пепеу који би радио сав прљав посао. Порто је на двојцу укупно зарадио тричавих 60.000.000 евра.

А на средини квартет мајстора. Задњи везни би био Интеров заменик капитена, Фреди Гуарин. Фреди је плаћен „само“ 11.000.000 евра, али је у овим тмурним годинама за клуб са Меаце често једина светла тачка. Физички је беспрекоран, брз, јак, а шут са дистанце му је специјалност. Тројац испред Гуарина би био један од креативнијих у Европи, ако не и на самом врху - Лучо Гонзалес, Жоао Мутињо и Хамес Родригез. Какав би то плес био. О легендарном Лучу је испричано безброј прича. Високи везиста је 2009. прешао у Марсељ за 19.000.000 евра, а после три сезоне се вратио на Драгао да помогне свом вољеном Порту. Жоао Мутињо је „издао“ Спортинг чији је дрес носио од седме године, а колико је генијалан и квалитетан играч, недавно се уверио и Арсенал. Мутињо је предводио Монако до четвртфинала Лиге шампиона сјајним пасовима и перфектном контролом темпа. Као шлаг на торти овог везног реда био би Хамес Родригез. Најбољи стрелац Мундијала у Бразилу је пут Сантјаго Бернабеуа отишао за 80.000.000 евра.

У нападу чист динамит. Ко би се одбранио од Хулка и Фалкаа? Бразилац се удомио у Зениту за 40.000.000 где је на 98 утакмица постигао 44 гола и асистирао за 35! А шта рећи о Фалкау? Иако не бриљира у Јунајтеду, Колумбијац је у Порту и Атлетику показао каква је звер. На те четири сезоне, постигао је 142 гола на 178 утакмица. Порту је зарадио 40.000.000 евра, а Атлетику 60.000.000.

Да сумирамо: 4-1-2-1-2: Витор Баија - Данило, Карваљо, Пепе, Босингва - Гуарин, Мутињо, Лучо Гонзалес, Хамес Родригез - Фалкао, Хулк.

Коментари / 0

Оставите коментар