Šta bi bilo da Porto ne mora da prodaje igrače?!

Svi bi drhtali pred drim timom Zmajeva! Fantastičan skauting i rad sa mladim igračima Portu je doneo gotovo milijardu evra u poslednjih dvadesetak godina...

Fudbal 05.04.2015 | 09:00
Šta bi bilo da Porto ne mora da prodaje igrače?!

Već je naširoko poznato da je Porto apsolutni pobednik kada je u pitanju surovo zgrtanje stotina miliona na konto prodaje igrača. Zmajevi sa Dragaa su u poslednjih deset sezona zaradili više od 700.000.000 evra, pa su nam zagolicali maštu da sastavimo tim koji su mogli da imaju da nisu bili slabi na arapske, ruske, španske, britanske i ko zna još čije milione.

Tvrdog stava su ostali samo kada su u pitanju bili golmani. Kapiten ekipe sada je Helton, koji ove sezone brani malo slabije zbog činjenice da će uskoro napuniti 37 godina, ali za Porto ima upisane 352 utakmice. Pre njega je branio Vitor Baija takođe „sto godina“, pa ćemo na gol staviti legendarnog Portugalca.

Na desnom beku bi bila najnovija, preskupa akvizicija Reala iz Madrida, Danilo. Brazilac je plaćen 31.500.000 evra i od leta će nositi dres Kraljevića. Na levoj strani bi prinudno delovao Žoze Bosingva, osvajač evropske krune sa Čelsijem i dugogodišnji poverenik kluba sa Stamforda, sada uzdanica Trabzona kojeg je čelsi platio 20.500.000 evra. Štoperski tandem bi takođe bio paklen. Veliki Rikardo Karvaljo bi bio idealan parnjak temperamentnom Pepeu, gde bi iskustvo i znanje prvog značajno pomogli žustrom, fizički moćnom Pepeu koji bi radio sav prljav posao. Porto je na dvojcu ukupno zaradio tričavih 60.000.000 evra.

A na sredini kvartet majstora. Zadnji vezni bi bio Interov zamenik kapitena, Fredi Guarin. Fredi je plaćen „samo“ 11.000.000 evra, ali je u ovim tmurnim godinama za klub sa Meace često jedina svetla tačka. Fizički je besprekoran, brz, jak, a šut sa distance mu je specijalnost. Trojac ispred Guarina bi bio jedan od kreativnijih u Evropi, ako ne i na samom vrhu - Lučo Gonzales, Žoao Mutinjo i Hames Rodrigez. Kakav bi to ples bio. O legendarnom Luču je ispričano bezbroj priča. Visoki vezista je 2009. prešao u Marselj za 19.000.000 evra, a posle tri sezone se vratio na Dragao da pomogne svom voljenom Portu. Žoao Mutinjo je „izdao“ Sporting čiji je dres nosio od sedme godine, a koliko je genijalan i kvalitetan igrač, nedavno se uverio i Arsenal. Mutinjo je predvodio Monako do četvrtfinala Lige šampiona sjajnim pasovima i perfektnom kontrolom tempa. Kao šlag na torti ovog veznog reda bio bi Hames Rodrigez. Najbolji strelac Mundijala u Brazilu je put Santjago Bernabeua otišao za 80.000.000 evra.

U napadu čist dinamit. Ko bi se odbranio od Hulka i Falkaa? Brazilac se udomio u Zenitu za 40.000.000 gde je na 98 utakmica postigao 44 gola i asistirao za 35! A šta reći o Falkau? Iako ne briljira u Junajtedu, Kolumbijac je u Portu i Atletiku pokazao kakva je zver. Na te četiri sezone, postigao je 142 gola na 178 utakmica. Portu je zaradio 40.000.000 evra, a Atletiku 60.000.000.

Da sumiramo: 4-1-2-1-2: Vitor Baija - Danilo, Karvaljo, Pepe, Bosingva - Guarin, Mutinjo, Lučo Gonzales, Hames Rodrigez - Falkao, Hulk.

Komentari / 0

Ostavite komentar