Мекинро о Гаросу: Новак је испред Рафе!

Легендарни Џон Мекинро сматра да деветоструки освајач Ролан Гароса Рафаел Надал заслужује да буде први носилац на предстојећем Отвореном првенству Француске.

Тенис 04.04.2015 | 23:00
Мекинро о Гаросу: Новак је испред Рафе!

Мајорчанин се ове године вратио на терен после вишемесечне паузе због повреде, да би после пораза од Вердаска у трећем кола Мајамија пао на пето место АТП листе.

"Рећи ћу то овако – гарантујем вам да се нико од водећа четири играча, колико год они добри били, не би волео да се састане с њим у четврини финала. Искрено, ја бих га поставио за првог носиоца".

Финалиста Ролан Гароса 1984. године изнео је своје мишљене по питању рангирања за париски Грен слем, али и истакао да једино Новак Ђоковић може евентуално да буде испред Рафе.

"Мислим да заслужује да се нађе на том месту – мислим и да други играчи 'заслужују' да се он нађе ту. Не сме се ни постављати питање да ли Рафаел Надал треба да буде рангиран боље од Кеиа Нишикорија или чак и Ендија Марија, трећег тенисера света, на шљаци", истакао је Мекинро, "Ђоковић је једини, када се у обзир узме игра на шљаци, због кога би могла да покрене прича да заслужује да буде боље рангиран на жребу од Надала... Не знам да ли су људи из организације Ролан Гароса вољни да учине тако нешто и промене систем".

За крај, Мекинро је рекао и да Мајорчанину може да прија игра на пет сетова у Паризу.

"Нисам баш сигуран, али мислим да игра у пет сетова може да му помогне јер ће тако имати више времена да се консолидује током меча. Не могу са сигурношћу да тврдим колико је јак психички у овом тренутку, јер сам гледао само неколико пута, али ми упркос свему делује добро", закључио је Мекинро.

Други Грен слем сезоне игра се од 19. маја до 7. јуна.

У међувремену, Новак ће имати прилику да освоји и трећи велики турнир у низу од старта сезоне, пошто ће, после тријумфа на Аустралијан Опену и Индијан Велсу, играти и финале мастерса у Мајамију.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Несо

05.04.2015 05:38

САМО ЈЕ ЈЕДАН НОВАК

ОДГОВОРИТЕ