Mekinro o Garosu: Novak je ispred Rafe!

Legendarni Džon Mekinro smatra da devetostruki osvajač Rolan Garosa Rafael Nadal zaslužuje da bude prvi nosilac na predstojećem Otvorenom prvenstvu Francuske.

Tenis 04.04.2015 | 23:00
Mekinro o Garosu: Novak je ispred Rafe!

Majorčanin se ove godine vratio na teren posle višemesečne pauze zbog povrede, da bi posle poraza od Verdaska u trećem kola Majamija pao na peto mesto ATP liste.

"Reći ću to ovako – garantujem vam da se niko od vodeća četiri igrača, koliko god oni dobri bili, ne bi voleo da se sastane s njim u četvrini finala. Iskreno, ja bih ga postavio za prvog nosioca".

Finalista Rolan Garosa 1984. godine izneo je svoje mišljene po pitanju rangiranja za pariski Gren slem, ali i istakao da jedino Novak Đoković može eventualno da bude ispred Rafe.

"Mislim da zaslužuje da se nađe na tom mestu – mislim i da drugi igrači 'zaslužuju' da se on nađe tu. Ne sme se ni postavljati pitanje da li Rafael Nadal treba da bude rangiran bolje od Keia Nišikorija ili čak i Endija Marija, trećeg tenisera sveta, na šljaci", istakao je Mekinro, "Đoković je jedini, kada se u obzir uzme igra na šljaci, zbog koga bi mogla da pokrene priča da zaslužuje da bude bolje rangiran na žrebu od Nadala... Ne znam da li su ljudi iz organizacije Rolan Garosa voljni da učine tako nešto i promene sistem".

Za kraj, Mekinro je rekao i da Majorčaninu može da prija igra na pet setova u Parizu.

"Nisam baš siguran, ali mislim da igra u pet setova može da mu pomogne jer će tako imati više vremena da se konsoliduje tokom meča. Ne mogu sa sigurnošću da tvrdim koliko je jak psihički u ovom trenutku, jer sam gledao samo nekoliko puta, ali mi uprkos svemu deluje dobro", zaključio je Mekinro.

Drugi Gren slem sezone igra se od 19. maja do 7. juna.

U međuvremenu, Novak će imati priliku da osvoji i treći veliki turnir u nizu od starta sezone, pošto će, posle trijumfa na Australijan Openu i Indijan Velsu, igrati i finale mastersa u Majamiju.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Neso

05.04.2015 05:38

SAMO JE JEDAN NOVAK

ODGOVORITE