Може ли Карла као Ким, Јелена, Штефи...?!

Шпанска тенисерка Карла Суарес Наваро игра изванредно у Мајамију – пласирала се у прво финале на Премијер мандатори турнирима и обезбедила је пробој у Топ 10.

Тенис 04.04.2015 | 16:20
Може ли Карла као Ким, Јелена, Штефи...?!

Карла у недељу игра финале са првом тенисерком света Сереном Вилијамс, а у четвртфиналу је победила њену сестру Венус, што значи да јој се пружа ретка прилика да постане тек осма тенисерка у историји која је на истом турнира добила обе сестре Вилијамс.

Први пут то се догодило 1998. године, када је у Сиднеју боља од сестара била Аранча Санчес-Викарио. Годину дана касније на истом месту то је пошло за руком и Штефи Граф, док је 2001. године у Мелбурну то учинила Мартина Хингис.

Године 2002. и Венус и Серену на завршном турниру савладала је Ким Клајстерс, а 2004. године у Лос Анђелесу то је урадила и Линдзи Девенпорт. После три године паузе тај подвиг остварила је Жистин Енан на УС опену, а Ким Клајстерс поновила је успех 2009. у Њујорку.

Српска тенисерка Јелена Јанковић последња је играчица која је на истом турниру савладала и Венус и Серену – било је то 2010. године у Риму.

У досадашња четири меча са Сереном 26-годишња Суарес Наваро ни у једном сету није освојила више од три гема, а чак четири сета изгубила је ’са нулом’.

Коментари / 0

Оставите коментар