Može li Karla kao Kim, Jelena, Štefi...?!

Španska teniserka Karla Suares Navaro igra izvanredno u Majamiju – plasirala se u prvo finale na Premijer mandatori turnirima i obezbedila je proboj u Top 10.

Tenis 04.04.2015 | 16:20
Može li Karla kao Kim, Jelena, Štefi...?!

Karla u nedelju igra finale sa prvom teniserkom sveta Serenom Vilijams, a u četvrtfinalu je pobedila njenu sestru Venus, što znači da joj se pruža retka prilika da postane tek osma teniserka u istoriji koja je na istom turnira dobila obe sestre Vilijams.

Prvi put to se dogodilo 1998. godine, kada je u Sidneju bolja od sestara bila Aranča Sančes-Vikario. Godinu dana kasnije na istom mestu to je pošlo za rukom i Štefi Graf, dok je 2001. godine u Melburnu to učinila Martina Hingis.

Godine 2002. i Venus i Serenu na završnom turniru savladala je Kim Klajsters, a 2004. godine u Los Anđelesu to je uradila i Lindzi Devenport. Posle tri godine pauze taj podvig ostvarila je Žistin Enan na US openu, a Kim Klajsters ponovila je uspeh 2009. u Njujorku.

Srpska teniserka Jelena Janković poslednja je igračica koja je na istom turniru savladala i Venus i Serenu – bilo je to 2010. godine u Rimu.

U dosadašnja četiri meča sa Serenom 26-godišnja Suares Navaro ni u jednom setu nije osvojila više od tri gema, a čak četiri seta izgubila je ’sa nulom’.

Komentari / 0

Ostavite komentar