Жалгирис - Звезда, реакције

Тренер кошаркаша Жалгириса Гинтарас Крапикас признао је да његова екипа уопште није одиграла добро на старту другог полувремена, у које је ушла са "+13" а то прокоцкала, но ипак забележила тријумф од 76:70 у 13. колу Топ 16 фазе Евролиге, над Црвеном звездом Телеком. "Стигли смо предност добром одбраном и паметним нападом, али...", констатовао је тренер Звезде у Каунасу.

Кошарка 04.04.2015 | 14:20
Жалгирис - Звезда, реакције

"Сви су се надали да ће успети да се пробију међу осам најбољих европских екипа. Ми смо се ове сезоне дуго борили, али то није било довољно. Против Звезде смо овога пута били очајни након предаха између два полувремена, али то је можда и било очекивано, јер су сви очекивали да ћемо победити у нашој последњој евролигашкој утакмици у Жалгирио арени ове сезоне. А од њеног почетка имали смо велику подршку навијача. Тако је било и овога пута, нарочито када се резултат 'ломио' у последњем минуту. Хвала свима који су нас подржавали", рекао је Крапикас.

Литвански пораз Звезде доживљен према "атинском" или "берлинском" сценарију однео је прилику црвено-белима за реванш Жалгирису.

Првак Литваније савладао је српског представника други пут ове сезоне и оставио га на претпоследњој позицији табеле Групе Е. Тренер Београђана после меча кратко је сабрао утиске.

"Честитке Жалгирису на победи. Ми смо добро почели меч, имали смо пад у игри у другој четвртини, са доста грешака, са недостатком концентрације... Добро смо одреаговали у наставку, стигли смо предност Жалгириса добром одбраном и паметним нападом, али је у завршници искусни тим Жалгириса успео да стекне предност и да оствари тријумф", рекао је Дејан Радоњић на конференцији за новинаре.

Звезда је на паузи између друге и треће четвртине губила 27:40. Трећу четвртину решила је у своју корист 28:11 и у последњих пет минута испустила вођство. У тим моментима, на терену је био опорављени Маркус Вилијамс, који је укупно играо 20 минута.

Уз Американца, на терену се поново нашао и Бранко Лазић. Бек Звезде наступао је три минута, као део стартне поставе.

"За нас је после меча добра ситуација јер смо вратили Вилијамса у игру, Лазића после повреде и одсуства од око месец и по, тако да се надам да ћемо у наредним мечевима бити још спремнији", додао је тренер Звезде.

Један од најбољих кошаркаша Жалгириса у евролигашком тријумфу од 76:70 у 13. колу топ 16 фазе, Вил Чери, истакао је да је срчаност пресудила да победа у Каунасу припадне домаћој екипи.

"Дозволили смо им да се врате у меч након наше велике предности. Они су добар, физички јак тим, али ми смо се борили до краја и, мислим, показали какво срце имамо. Што се мене тиче, у тој последњој деоници сам осетио да могу да поведем тим, добро сам вежбао ових дана на тренинзима, осећао сам се добро а читав тим се борио. Не добија меч појединац, већ када је читава екипа борбена. Што се оног одлучујућег алеј-упа у финишу тиче, Андерсон и ја нисмо успели у две претходне такве ситуације, али овога пута сам успео да лопту бацим баш како треба, изнад Звездиног горостаса и још једног играча, а онда је Андерсон урадио оно што је урадио", рекао је Чери који је меч завршио са 17 поена.

Центар Црвене звезде Телеком Бобан Марјановић нови је рекордер Евролиге по броју "дабл-дабл" учинака у једној сезони.

Марјановић је у поразу од Жалгириса, 76:70 у 13. колу Топ 16 фазе, остварио 14 поена и 12 скокова, престигавши тако бившег играча литванског клуба, Таноку Берда, са којим је до сада делио лидерску позицију са 14 "дабл-дабл" учинака.

Берд је био рекордер од сезоне 2004/2005.

"Имали смо доста грешака и то не сме да нам се догађа, морамо да кренемо јако од почетка меча. Било је неколико падова, мислим да смо друго полувреме одиграли заиста добро. Међутим, недостајале су неке тројке које нам нису ушле које су испадале из обруча. Они су познати као шутерска екипа и шутерска нација, и погодили су баш оно што је требало и донекле су заслужено победили. Морамо да извучемо неку поуку, била је врло слична утакмица као она против Албе. Играли су баш јако, спремили су се за сваког нашег играча и добро је што смо успели да одговоримо, јер смо и ми одлично припремљени. Добро што смо опет почели да играмо у трећој четвртини, што смо имали и победу у рукама, али не смемо да дозволимо да је испустимо следећи пут", поручио је Марјановић за Блицспорт.

Он је био одушевљен атмосфером у дворани у Каунасу, јер су навијачи у кључним тренуцима када се "ломио" меч били додатни ветар у леђа јунаку Вилу Черију и саиграчима, и нагласио да морају што пре да се окрену предстојећим изазовима - у домаћем првенству и окршајима са Партизаном за финале АБА лиге и пласман у Евролигу.

"Сви чекамо мечеве са Партизаном. Пре тога имамо Металац кога је тешко добити и увек имамо проблема са њима, а онда дочекујемо Панатинаикос за крај Евролиге. Због тога морамо све ово што пре да заборавимо колико год да је тешко и да у Ваљеву одиграмо боље. Иако ова утакмица са Жалгирисом није имала резултатски значај, ми смо спортисти и увек изађемо на терен да победимо", закључио је Марјановић.

Наредни меч Звезда игра у понедељак са Металцем у Ваљеву од 20.30, у оквиру другог кола Суперлиге.

Коментари / 0

Оставите коментар