Žalgiris - Zvezda, reakcije

Trener košarkaša Žalgirisa Gintaras Krapikas priznao je da njegova ekipa uopšte nije odigrala dobro na startu drugog poluvremena, u koje je ušla sa "+13" a to prokockala, no ipak zabeležila trijumf od 76:70 u 13. kolu Top 16 faze Evrolige, nad Crvenom zvezdom Telekom. "Stigli smo prednost dobrom odbranom i pametnim napadom, ali...", konstatovao je trener Zvezde u Kaunasu.

Košarka 04.04.2015 | 14:20
Žalgiris - Zvezda, reakcije

"Svi su se nadali da će uspeti da se probiju među osam najboljih evropskih ekipa. Mi smo se ove sezone dugo borili, ali to nije bilo dovoljno. Protiv Zvezde smo ovoga puta bili očajni nakon predaha između dva poluvremena, ali to je možda i bilo očekivano, jer su svi očekivali da ćemo pobediti u našoj poslednjoj evroligaškoj utakmici u Žalgirio areni ove sezone. A od njenog početka imali smo veliku podršku navijača. Tako je bilo i ovoga puta, naročito kada se rezultat 'lomio' u poslednjem minutu. Hvala svima koji su nas podržavali", rekao je Krapikas.

Litvanski poraz Zvezde doživljen prema "atinskom" ili "berlinskom" scenariju odneo je priliku crveno-belima za revanš Žalgirisu.

Prvak Litvanije savladao je srpskog predstavnika drugi put ove sezone i ostavio ga na pretposlednjoj poziciji tabele Grupe E. Trener Beograđana posle meča kratko je sabrao utiske.

"Čestitke Žalgirisu na pobedi. Mi smo dobro počeli meč, imali smo pad u igri u drugoj četvrtini, sa dosta grešaka, sa nedostatkom koncentracije... Dobro smo odreagovali u nastavku, stigli smo prednost Žalgirisa dobrom odbranom i pametnim napadom, ali je u završnici iskusni tim Žalgirisa uspeo da stekne prednost i da ostvari trijumf", rekao je Dejan Radonjić na konferenciji za novinare.

Zvezda je na pauzi između druge i treće četvrtine gubila 27:40. Treću četvrtinu rešila je u svoju korist 28:11 i u poslednjih pet minuta ispustila vođstvo. U tim momentima, na terenu je bio oporavljeni Markus Vilijams, koji je ukupno igrao 20 minuta.

Uz Amerikanca, na terenu se ponovo našao i Branko Lazić. Bek Zvezde nastupao je tri minuta, kao deo startne postave.

"Za nas je posle meča dobra situacija jer smo vratili Vilijamsa u igru, Lazića posle povrede i odsustva od oko mesec i po, tako da se nadam da ćemo u narednim mečevima biti još spremniji", dodao je trener Zvezde.

Jedan od najboljih košarkaša Žalgirisa u evroligaškom trijumfu od 76:70 u 13. kolu top 16 faze, Vil Čeri, istakao je da je srčanost presudila da pobeda u Kaunasu pripadne domaćoj ekipi.

"Dozvolili smo im da se vrate u meč nakon naše velike prednosti. Oni su dobar, fizički jak tim, ali mi smo se borili do kraja i, mislim, pokazali kakvo srce imamo. Što se mene tiče, u toj poslednjoj deonici sam osetio da mogu da povedem tim, dobro sam vežbao ovih dana na treninzima, osećao sam se dobro a čitav tim se borio. Ne dobija meč pojedinac, već kada je čitava ekipa borbena. Što se onog odlučujućeg alej-upa u finišu tiče, Anderson i ja nismo uspeli u dve prethodne takve situacije, ali ovoga puta sam uspeo da loptu bacim baš kako treba, iznad Zvezdinog gorostasa i još jednog igrača, a onda je Anderson uradio ono što je uradio", rekao je Čeri koji je meč završio sa 17 poena.

Centar Crvene zvezde Telekom Boban Marjanović novi je rekorder Evrolige po broju "dabl-dabl" učinaka u jednoj sezoni.

Marjanović je u porazu od Žalgirisa, 76:70 u 13. kolu Top 16 faze, ostvario 14 poena i 12 skokova, prestigavši tako bivšeg igrača litvanskog kluba, Tanoku Berda, sa kojim je do sada delio lidersku poziciju sa 14 "dabl-dabl" učinaka.

Berd je bio rekorder od sezone 2004/2005.

"Imali smo dosta grešaka i to ne sme da nam se događa, moramo da krenemo jako od početka meča. Bilo je nekoliko padova, mislim da smo drugo poluvreme odigrali zaista dobro. Međutim, nedostajale su neke trojke koje nam nisu ušle koje su ispadale iz obruča. Oni su poznati kao šuterska ekipa i šuterska nacija, i pogodili su baš ono što je trebalo i donekle su zasluženo pobedili. Moramo da izvučemo neku pouku, bila je vrlo slična utakmica kao ona protiv Albe. Igrali su baš jako, spremili su se za svakog našeg igrača i dobro je što smo uspeli da odgovorimo, jer smo i mi odlično pripremljeni. Dobro što smo opet počeli da igramo u trećoj četvrtini, što smo imali i pobedu u rukama, ali ne smemo da dozvolimo da je ispustimo sledeći put", poručio je Marjanović za Blicsport.

On je bio oduševljen atmosferom u dvorani u Kaunasu, jer su navijači u ključnim trenucima kada se "lomio" meč bili dodatni vetar u leđa junaku Vilu Čeriju i saigračima, i naglasio da moraju što pre da se okrenu predstojećim izazovima - u domaćem prvenstvu i okršajima sa Partizanom za finale ABA lige i plasman u Evroligu.

"Svi čekamo mečeve sa Partizanom. Pre toga imamo Metalac koga je teško dobiti i uvek imamo problema sa njima, a onda dočekujemo Panatinaikos za kraj Evrolige. Zbog toga moramo sve ovo što pre da zaboravimo koliko god da je teško i da u Valjevu odigramo bolje. Iako ova utakmica sa Žalgirisom nije imala rezultatski značaj, mi smo sportisti i uvek izađemo na teren da pobedimo", zaključio je Marjanović.

Naredni meč Zvezda igra u ponedeljak sa Metalcem u Valjevu od 20.30, u okviru drugog kola Superlige.

Komentari / 0

Ostavite komentar