Мока: Ја сам највећи Звездаш, а не неки тамо!

Легенда црвено-белих уверава да и даље бескрајно воли Звезду, али да не може за њу да навија, јер га у клубу не цене. "Ако не освоје титулу - правац Падињак", Мокина је порука.

Кошарка 04.04.2015 | 14:00
Мока: Ја сам највећи Звездаш, а не неки тамо!

Зоран Мока Славнић (65) признао је ове недеље у интервјуу за ТВ Хаппy да му је жао што није градио играчку и тренерску каријеру у Партизану, уз објашњење да су међу црно-белима "бољи и лојајнији људи".

У петак увече, легендарни плејмејкер гостовао је на ТВ Прва и још једном говорио о свом односу према клубу чији је дрес носио од 1964. до 1977. године.

Пред ТВ камерама дотакао се и времена када је прелазио у Партизан, за који је такође играо (1981-1982) и на чијој је клупи седео (1984/85) пре него што је водио Звезду (1988-1991, 1994-1995).

"Мене Звезда није хтела, намерно сам одлазио од ње. Мислим да сам највећи звездаш и тачка. У моје време, Партизан је био наш највећи спортски ривал. Кад кажем 'наш', мислим Звездин. После дербија смо Далипагић, Кићановић, Капичић и ја одлазили на вечере са женама и такво је то време било", изјавио је Славнић.

Показане су му и фотографије на којима је, у дресу Партизана, скидао шортс пред публиком Звезде током једног од дербија.

"Кад сам играо у Партизану, играо сам са Далипагићем и Звездина публика викала ми је 'Моко, врати се'. То је била моја највећа сатисфакција у односу на (Ранка) Жеравицу, јер је он партизановац, а такође је био у Звезди".

Шта је хтео да поручи скидањем шортса?

"Скинуо сам шортс и рекао: 'Овако ја ј****'". Тај гест бих себи замерио да сам испод шортса био го, јер је публика за мене једино мерило и једини жири који сам признавао и ценио"

Славнић је објаснио и шта је одговарао на оптужбе да је "продао" Звезду и њене навијаче преласком код највећег ривала.

"Кажу ми да сам их продао, али то нисам могао, јер ништа нисам ни добио", рекао је.

Као један од најжешћих и најчешћих критичара црвено-белих, објаснио је да Звезду и даље доживљава својим клубом, за који ипак не може да навија.

"Како да навијам за Звезду, када људи из Звезде не цене моју маленкост? Данас Звезду води Небојша Човић и када би могла да се направи компилација њега и Даниловића, настао би најбољи председник неког кошаркашког клуба", изјавио је Славнић.

"Звезди фали спортски педигре, који тренутно нема, а ја имам неку патину... Мало је чудно, с обзиром на доминацију Партизана, да једино олимпијски шампион нема место у Звезди. Јесте чудно, али то је данас Србија", додао је.

Славнић је објаснио и како му је председник КК Партизан Предраг Даниловић одао поштовање на хуманитарној аукцији Уницефа, купивши Мокин шампионски дрес

"Рекао ми је 'Ја ћу да га купим, па макар дошло до 100.000'. Дао је 15.000, моја жена је почела да плаче. Рекла му је да је то много и да није нормално да толико плаћа. То ми је највећа част коју сам доживео".

Према Славнићевом мишљењу, најбољи тренери у историји су...

"Аца Николић, Ранко Жеравица и Мирко Новосел"

Најбољи играчи?

"Од Кићановића, Далипагића и Ћосића не постоји ништа боље у овим крајевима. Ту су и Дражен (Петровић) и Кукоч".

Ко је сада најбољи тренер?

"Саша Ђорђевић је на првом кораку направио успех и зато ми је кошаркашки драго. Лично није, али битно је да мислим добро кошарци", додао је Мока.

Сликовито је одговорио и на питање ко је фаворит ове сезоне у трци за титулу.

"Ако Звезда не би била прва, онда заиста не знам... У спорту је добро што ни када изгубиш не идеш у затвор, али мислим да би (ако не освоје титулу) морали да оду у Падинску Скелу, на три месеца жестоког рада...", завршио је Славнић.

Коментари / 0

Оставите коментар