Moka: Ja sam najveći Zvezdaš, a ne neki tamo!

Legenda crveno-belih uverava da i dalje beskrajno voli Zvezdu, ali da ne može za nju da navija, jer ga u klubu ne cene. "Ako ne osvoje titulu - pravac Padinjak", Mokina je poruka.

Košarka 04.04.2015 | 14:00
Moka: Ja sam najveći Zvezdaš, a ne neki tamo!

Zoran Moka Slavnić (65) priznao je ove nedelje u intervjuu za TV Happy da mu je žao što nije gradio igračku i trenersku karijeru u Partizanu, uz objašnjenje da su među crno-belima "bolji i lojajniji ljudi".

U petak uveče, legendarni plejmejker gostovao je na TV Prva i još jednom govorio o svom odnosu prema klubu čiji je dres nosio od 1964. do 1977. godine.

Pred TV kamerama dotakao se i vremena kada je prelazio u Partizan, za koji je takođe igrao (1981-1982) i na čijoj je klupi sedeo (1984/85) pre nego što je vodio Zvezdu (1988-1991, 1994-1995).

"Mene Zvezda nije htela, namerno sam odlazio od nje. Mislim da sam najveći zvezdaš i tačka. U moje vreme, Partizan je bio naš najveći sportski rival. Kad kažem 'naš', mislim Zvezdin. Posle derbija smo Dalipagić, Kićanović, Kapičić i ja odlazili na večere sa ženama i takvo je to vreme bilo", izjavio je Slavnić.

Pokazane su mu i fotografije na kojima je, u dresu Partizana, skidao šorts pred publikom Zvezde tokom jednog od derbija.

"Kad sam igrao u Partizanu, igrao sam sa Dalipagićem i Zvezdina publika vikala mi je 'Moko, vrati se'. To je bila moja najveća satisfakcija u odnosu na (Ranka) Žeravicu, jer je on partizanovac, a takođe je bio u Zvezdi".

Šta je hteo da poruči skidanjem šortsa?

"Skinuo sam šorts i rekao: 'Ovako ja j****'". Taj gest bih sebi zamerio da sam ispod šortsa bio go, jer je publika za mene jedino merilo i jedini žiri koji sam priznavao i cenio"

Slavnić je objasnio i šta je odgovarao na optužbe da je "prodao" Zvezdu i njene navijače prelaskom kod najvećeg rivala.

"Kažu mi da sam ih prodao, ali to nisam mogao, jer ništa nisam ni dobio", rekao je.

Kao jedan od najžešćih i najčešćih kritičara crveno-belih, objasnio je da Zvezdu i dalje doživljava svojim klubom, za koji ipak ne može da navija.

"Kako da navijam za Zvezdu, kada ljudi iz Zvezde ne cene moju malenkost? Danas Zvezdu vodi Nebojša Čović i kada bi mogla da se napravi kompilacija njega i Danilovića, nastao bi najbolji predsednik nekog košarkaškog kluba", izjavio je Slavnić.

"Zvezdi fali sportski pedigre, koji trenutno nema, a ja imam neku patinu... Malo je čudno, s obzirom na dominaciju Partizana, da jedino olimpijski šampion nema mesto u Zvezdi. Jeste čudno, ali to je danas Srbija", dodao je.

Slavnić je objasnio i kako mu je predsednik KK Partizan Predrag Danilović odao poštovanje na humanitarnoj aukciji Unicefa, kupivši Mokin šampionski dres

"Rekao mi je 'Ja ću da ga kupim, pa makar došlo do 100.000'. Dao je 15.000, moja žena je počela da plače. Rekla mu je da je to mnogo i da nije normalno da toliko plaća. To mi je najveća čast koju sam doživeo".

Prema Slavnićevom mišljenju, najbolji treneri u istoriji su...

"Aca Nikolić, Ranko Žeravica i Mirko Novosel"

Najbolji igrači?

"Od Kićanovića, Dalipagića i Ćosića ne postoji ništa bolje u ovim krajevima. Tu su i Dražen (Petrović) i Kukoč".

Ko je sada najbolji trener?

"Saša Đorđević je na prvom koraku napravio uspeh i zato mi je košarkaški drago. Lično nije, ali bitno je da mislim dobro košarci", dodao je Moka.

Slikovito je odgovorio i na pitanje ko je favorit ove sezone u trci za titulu.

"Ako Zvezda ne bi bila prva, onda zaista ne znam... U sportu je dobro što ni kada izgubiš ne ideš u zatvor, ali mislim da bi (ako ne osvoje titulu) morali da odu u Padinsku Skelu, na tri meseca žestokog rada...", završio je Slavnić.

Komentari / 0

Ostavite komentar