Борци су заборављени и понижени

Демобилисани борци из сва три народа у БиХ дијеле исту судбину - обесправљени, незапослени, понижени. Несавјесна политичка елита и ратни профитери и тајкуни довели су борачку популацију на ивицу егзистенције, истакли су представници демобилисаних бораца у емисији "Изазови" БН телевизије.

Босна и Херцеговина 03.04.2015 | 22:55
Борци су заборављени и понижени

Власт је заборавила на жртве коју су дали борци. Окренула се својим интересима, а борачку популацију понизила и довела до просјачког штапа, тврде демобилисани борци све три стране.

"Послије рата десила се та несретна приватизација, гдје је дошло до огромне пљачке друштвене имовине тако је велики број људи буквално остао на улици без икакве могућности да се запосли и сада је највећи проблем незапосленост. Апсурдно је да у овој држави живи 5 одсто људи добро, то је спрега политичке елите и ратних профитера и тајкуна који више ни сами не знају колико богатство имају", сматра Радан Остојић, демобилисани борац Војске Републике Српске.

"Изгледа да смо дошли до дна. Потенцијали које је ова држава имала су дати у руке тајкунима. Требало би да људи који су на власти схвате да је ситуација алармантна", каже Авдија Банда, демобилисани борац Армије БиХ.

И бивши борци ХВО-а дијеле судбину бораца Војске Републике Српске и Армије БиХ, али постоје и одређени помаци, јер породице погинулих бораца ХВО-а добијају помоћ од Хрватске.

"Ипак демобилисани борац ХВО-а који је рањен изгледа да је боље прошао од оног борца који је без рањавањ дочекао крај рата, јер је држава у потпуности окренула леђа од ове категорије", рекао је Мијо Јосиповић, демобилисани борац ХВО-а.

Људи сада притиснути биједом, још више осјећају неправду и огорчење у ову државу.

БН ТВ

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Кило

03.04.2015 21:23

Сеф РС није био борац.Сјецам га се са америцком краватом како иде око хотела Босна у БЛ. Неки казу да је он сад борац за РС?????

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

04.04.2015 04:05

демобилисани борци су сами криви засто су допустили да их сутају ко смеце. гдје им је нестала храброст и одлуцност да бране оно сто су одбранили у току рата.вријеме је опет досло да стану у прве редове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко

04.04.2015 04:56

Саборци мора се хитно у офанзиву за бољи зивот!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мука

04.04.2015 08:02

Боље смо живјели код Караџића у рату, него код овога у миру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

04.04.2015 16:51

Од 1997 године почињу проблеми нас бораца,а ескалација је била накарадна приватизација.Зашто неко од новинара не истражи тко је покуповао сва предузећа по Српској.Број тих 2Босова2 је највише 20.Почев од Гартнера,Душанића....Кад-тад се мора и то сазнати.Што пре то боље.

ОДГОВОРИТЕ