Ученик на суду због вријеђања Ердогана

Средњошколац Мехмет Емин Алтунсес појавио се пред турским судом због вријеђања предсједника Реџепа Тајипа Ердогана.

Свијет 03.04.2015 | 21:27
Ученик на суду због вријеђања Ердогана

Алтунсес је ухапшен у децембру прошле године у граду Конија пошто је говорио на скупу организованом у знак сјећања на младог наставника кога су исламисти убили 1930. године.

У саопштењу које је тада прочитао, критиковао је владајућу Партију правде и развоја и лично Ердогана због корупције.

Град Конија иначе важи за снажно упориште Ердоганове Партије правде и развоја.

"Сада је требало да будем у школи, али сам у судници. Не желим овдје често да долазим. Желим да на следећем саслушању будем ослобођен свих оптужби. Желим да гледам у будућност", рекао је тинејџер новинарима испред зграде суда у Конији.

Адвокат Барис Испир је рекао да ће се тинејџер, на следећем саслушању у септембру, изјаснити да није крив, пренио је Ројтерс.

"Вјерујемо да ће прије или касније правда бити задовољена и да ће се открити истина ослобођена од политичких притисака. Стога вјерујемо да ће наш клијент бити ослобођен", истакао је Испир.

Турски суд је 26. децембра прошле године, два дана након хапшења, ослободио из притвора Алтунсеса након што је адвокат поднио суду петицију за његово пуштање.

Петицију је потписало 100 адвоката.

Извор: Агенције

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

фикус

04.04.2015 00:27

Тако и треба !!! Турска је озбиљна држава у којој једну "дерле" не мозе вријеђати институцију предсједника ни износити неаргументоване оптужбе на његов рачун. А, требо би бит на настави? Па сто ниси о томе раније размишљао или они који су ти напунили главу политичким идејама - ста маљољетни крелац зна ста је страначки интерес и борба за државу? ИЛи прецизније - што у моменту док си држао политички говор ниси рекао "Ја сам ученик и требао би на наставу"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Емигранти

04.04.2015 22:21

Малтене цитава Конија зиви у Скандинавији те ме занима ко то помазе Ердогану кад сви примају социјалну. 'Дерле' је ваљда зељело реци да терор предуго траје. Дрзава која је војна диктатура и у којој војска не плаца пријевоз у јавном саобрацају јесте озбиљна.

ОДГОВОРИТЕ