Učenik na sudu zbog vrijeđanja Erdogana

Srednjoškolac Mehmet Emin Altunses pojavio se pred turskim sudom zbog vrijeđanja predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana.

Svijet 03.04.2015 | 21:27
Učenik na sudu zbog vrijeđanja Erdogana

Altunses je uhapšen u decembru prošle godine u gradu Konija pošto je govorio na skupu organizovanom u znak sjećanja na mladog nastavnika koga su islamisti ubili 1930. godine.

U saopštenju koje je tada pročitao, kritikovao je vladajuću Partiju pravde i razvoja i lično Erdogana zbog korupcije.

Grad Konija inače važi za snažno uporište Erdoganove Partije pravde i razvoja.

"Sada je trebalo da budem u školi, ali sam u sudnici. Ne želim ovdje često da dolazim. Želim da na sledećem saslušanju budem oslobođen svih optužbi. Želim da gledam u budućnost", rekao je tinejdžer novinarima ispred zgrade suda u Koniji.

Advokat Baris Ispir je rekao da će se tinejdžer, na sledećem saslušanju u septembru, izjasniti da nije kriv, prenio je Rojters.

"Vjerujemo da će prije ili kasnije pravda biti zadovoljena i da će se otkriti istina oslobođena od političkih pritisaka. Stoga vjerujemo da će naš klijent biti oslobođen", istakao je Ispir.

Turski sud je 26. decembra prošle godine, dva dana nakon hapšenja, oslobodio iz pritvora Altunsesa nakon što je advokat podnio sudu peticiju za njegovo puštanje.

Peticiju je potpisalo 100 advokata.

Izvor: Agencije

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

fikus

04.04.2015 00:27

Tako i treba !!! Turska je ozbiljna država u kojoj jednu "derle" ne moze vrijeđati instituciju predsjednika ni iznositi neargumentovane optužbe na njegov račun. A, trebo bi bit na nastavi? Pa sto nisi o tome ranije razmišljao ili oni koji su ti napunili glavu političkim idejama - sta maljoljetni krelac zna sta je stranački interes i borba za državu? ILi preciznije - što u momentu dok si držao politički govor nisi rekao "Ja sam učenik i trebao bi na nastavu"

ODGOVORITE
Name

Emigranti

04.04.2015 22:21

Maltene citava Konija zivi u Skandinaviji te me zanima ko to pomaze Erdoganu kad svi primaju socijalnu. 'Derle' je valjda zeljelo reci da teror predugo traje. Drzava koja je vojna diktatura i u kojoj vojska ne placa prijevoz u javnom saobracaju jeste ozbiljna.

ODGOVORITE