За викенд киша, снијег и температуре испод нуле

У суботу у недјељу очекује нас киша и снијежне падавине. Оба дана викенда у нашој земљи температуре ће се поново спустити испод нуле.

Босна и Херцеговина 03.04.2015 | 19:58
За викенд киша, снијег и температуре испод нуле

Бакир Крајиновић, дежурни у Одјељењу за временску прогнозу и анализу Федералног хидрометеоролошког завода, казао је за Клиx.ба како се у суботу очекује јаче наоблачење са запада које ће условити падавине послијеподне и у ноћи са суботе на недјељу.

"У низинама ће падати киша, а у вишим подручјима снијег. Вјетар слаб јужног и југозападног смјера, крајем дана у скретању на сјеверни и сјевероисточни смјер. Најнижа јутарња температура зрака већином између – 4 и 2 °Ц, на југу Херцеговине од 2 до 6 °Ц. Највиша дневна температура зрака досећи ће 13 °Ц, на југу Херцеговине до 15 °Ц", казао је Крајиновић.

У недјељу ће наставити падати киша док се снијег очекује у вишим подручјима. Исте временске прилике очекују нас у понедјељак и у уторак, а температура би могла у јутарњим сатима пасти на -2 степена Целзијева. Ипак, током дана ће постајати топлије па ће температуре расти и до 9 односно 12 степени.

Стабилизација временских прилика и право прољеће може се очекивати, према ријечима Крајиновића, тек у другој половини мјесеца. Тада ће се температуре попети на 20 степени.

Наиме, у периоду од 03. до 10. априла очекује се промјењиво и нестабилно вријеме у цијелој земљи, са кишом у нижим и снијегом у вишим подручјима, а температуре зрака ће бити знатно испод уобичајених за ово доба године. Обилније падавине се очекују до 07. априла.

У периоду од 11. до 18.априла вријеме у Босни и Херцеговини ће бити стабилније, израженије у првих пар дана. Потом ће поново услиједити промјенљиво вријеме, са повременом и слабијом мјестимичном кишом, уз дуже сунчане интервале у цијелој земљи.

Извор: Клиx.ба

Коментари / 0

Оставите коментар